Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye çelme

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye çelme

Süper Lig'in 19. haftasının en önemli maçında Trabzonspor evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye çelme
16px
24px
28.01.2018 20:26
ABONE OLgoogle

Süper Lig'in 19. haftasındaki dev maçta Trabzonspor ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.

Rakibini 18 (17 lig 1 kupa) maçtır yenemeyen ve hasreti 9 yıla çıkaran bordo-mavili ekip, bu sonucun ardından 31 puana yükseldi. Ligde 12 maçtır bileği bükülmeyen Fenerbahçe ise puanı 37 yaptı.

Medical Park Stadı'ndaki mücadeleye her iki ekip de kontrollü başladı. Maçtaki ilk kaleyi bulan şut 16. dakikada Alper Potuk'tan gelirken karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz sona erdi.

58. dakikada Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın attığı golle 1-0 öne geçti: Hızlı gelişen atakta Abdülkadir Ömür'ün ceza alanına gönderdiği ortasını iyi takip eden Burak Yılmaz'ın penaltı noktası yakınında yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Volkan Demirel'in solundan ağlarla buluştu: 1-0.

Bu golden sonra Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Aatif ve Hasan Ali'nin yerine Valbuena ve Elif Elmas'ı oyuna sürdü.

Bu dakikadan sonra maçta tempo arttı... 72. dakikada kaleci Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Volkan Demirel gole izin vermedi.

84. dakikada Fenerbahçe Josef'in attığı golle skoru eşitledi: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Mathieu Valbuena'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Josef De Souza'nın ön direkte yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Onur Kıvrak'ın yanından ağlarla buluştu: 1-1.

Kalan dakikalarda her iki takımda bulduğu pozisyonları gole çeviremedi ve maç 1-1 sona erdi.

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Kamil, Okay, Kucka, Abdülkadir, Yusuf, Olcay, Burak
YEDEKLER: Esteban, Uğurcan, Sosa, N'doye, Hasan Batuhan, Onazi, Bero, Rodallega, Hüseyin, Abdurrahim
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Mehmet Topal, İsmail, Dirar, Josef, Hasan Ali, Aatif, Fernandao, Alper
YEDEKLER: Kameni, Erten, Mehmet Ekici, Batuhan, Eljif, Valbuena, Muhammed Samed, Oğuz Kağan, Serhat, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

TRABZONSPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor'da geçen hafta Atiker Konyaspor maçının 11'ine göre 4 değişiklik yapıldı. Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan yeni transfer Novak'ın yerine Kamil Ahmet Çörekçi, cezalı Hubocan'ın yerine Uğur Demirok, görev yaptı. Teknik direktör Çalımbay, N'Doye'u yedek kulübesinde oturturken bu oyuncunun yerine Olcay Şahan'a, Onazi'nin yerine de Kucka'ya forma verdi.

FENERBAHÇE'DE 2 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe, Trabzonspor karşısına geçen haftaki Göztepe maçının 11'ine göre 2 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Giuliano'nun yerine Alper Potuk, Skrtel'in yerine de Hasan Ali Kaldırım 11'de görev alan isimler oldu.

Hasan Ali Kaldırım, ligde 1 hafta, Alper Potuk ise 4 hafta sonra 11'deki forma şansı buldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, sakatlıklar nedeniyle Trabzonspor karşısında özellikle savunma hattında değişikliğe gitti. Bu bölgede görev yapan futbolculardan Skrtel, Neto'nun sakatlığı sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle Aykut Kocaman, stoperde Roman Neustaedter'in yanında Mehmet Topal'ı oynattı. Hasan Ali Kaldırım ise orta alanda göreve yaptı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Victor de Paula Giuliano, Martin Skrtel, Vincent Janssen, Luis Neto, Şener Özbayraklı, Trabzonspor karşısında forma giyemedi.

VALBUENA YİNE YEDEK
Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Valbuena'yı eksik oyunculara rağmen yedek kulübesinde oturttu. Fransız futbolcu, Göztepe maçında olduğu gibi Trabzonspor karşısında da forma şansı yakalayamadı. Mehmet Ekici ise sakatlığının ardından 2 ay sonra yedek kulübesinde yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde