Tilki lakaplı Mark Mobius: Türkiye şuan çok ucuz

Tilki lakaplı Mark Mobius: Türkiye şuan çok ucuz

Tilki lakaplı spekülatör Mark Mobius, Türkiye'de yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’ olarak bilinen Mobius, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Tilki lakaplı Mark Mobius: Türkiye şuan çok ucuz
16px
24px
21.09.2018 14:02
ABONE OLgoogle

Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’olarak gösterilen Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Türkiye'deki yatırımlar hakkında konuştu.

Mobius, Bloomberg HT’deki Akıllı Para programında Açıl Sezen’in sorularını cevaplandırdı.

TÜRKİYE ÇOK UCUZ

Mobius, Türk varlıklarının ucuz olduğunu söyleyerek "Şu an gelişen piyasalarda görülen aşağı yönlü hareketten kaynaklı olarak iyimserim. Türkiye şu an çok çok ucuz görünüyor. Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Arjantin’de ve para birimi dramatik bir biçimde değer kaybeden, faiz oranlarının oldukça yüksek olduğu ve hisse fiyatlarının düşük olduğu diğer ülkelerde de muazzam fırsatlar var." açıklamasında bulundu.   Ünlü yatırımcı Mobius: Merkez Bankası'nın faiz artışı çözüm değil

KANAL İSTANBUL 

Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Mobius, projenin ilk olarak istihdam konusunda fayda sağlayacağını vurguladı. Yatırımcı Mobius, "Bu projede birçok kişinin istihdam edileceğini göreceksiniz. İkinci olarak da inşaat şirketleri de faydalanacak çünkü yapılacak çok iş olacak. Bunun ardından ek projeler de olacaktır. Arazi ıslahı projeleri, mülkiyet projeleri, ticari yapılar ve buna benzer birçok proje olabilir. Yani bunun gibi bir proje ülke için birçok açıdan yardımcı olabilir" diye konuştu.   Ünlü yatırımcı Mobius: Erdoğan döviz borcunu ele almalı

GÜVEN VARSA HERŞEY TAM

Bu tarz projelerin maliyetinden daha çok faydası olduğunu söyleyen Mobius, "Ben maliyet konusunda endişeli değilim çünkü eğer güven varsa, insanlar projeye güveniyorsa, ki ben dahil bir çok insan bu projelere güveniyor, o zaman maliyetle alakalı sorun olmaz. Finansman konusu yalnızca yurt içinden değil yurt dışından da hallolacaktır" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde