Ticaret savaşları ve dolar endeksi gündemi işgal ediyor

Ticaret savaşları ve dolar endeksi gündemi işgal ediyor

Dolar Endeksi bu sabah Asya borsalarında kritik 98 sınırını yukarı kırarken, gösterge ABD 10 yıllık DİBS getirisi de yüzde 2.43 düzeyini…

Ticaret savaşları ve dolar endeksi gündemi işgal ediyor
16px
24px
22.05.2019 06:35
ABONE OLgoogle

Dolar Endeksi bu sabah Asya borsalarında kritik 98 sınırını yukarı kırarken, gösterge ABD 10 yıllık DİBS getirisi de %2.43 düzeyini korudu.  I

nvesting.com’a göre, DXY’de 98,50 seviyesi en yakın direnç olarak izleniyor ve  FOMC toplantı tutanaklarının endeksin fiyatlamasında etkili olması bekleniyor.

Piyasaların Fed’den bu yıl için faiz indirimi beklentisi hala güncel, ancak yetkilerden bu yıl faiz değişiminin olmaması yönünden açıklamalar geliyor ve tutanaklarda bu yönde sinyallerin olmaması doları destekleyebilir. Ancak ABD ve Çin arasındaki tarifeler ise orta- uzun vadede en önemli risk olarak izleniyor.

Brent ABD’de ham petrol stoklarının artış göstermesi ve Suudi Arabistan’ın piyasada dengenin koruncağı vaadi üzerine 71 dolar/varil düzeyine geriledi. OPEC + Rusya Haziran’da değilse bile güz aylarında üretimi artırmayı tartışıyor.

ABD Merkez Bankası(Fed) FOMC tutanaklarının izleneceği yeni güne Dolar/TL, 6,06  seviyesinden başladı.

Fed, 29-30 Nisan FOMC toplantı tutanaklarını TSI 21.00’de açıklayacak.

Dolar/TL bugün en düşük 6,0463, en yüksek 6,0578 seviyesini  gördü.

TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 25,19 (Önceki  yüzde 25,50) oldu.

BIST gecelik repo faiz oranı yüzde 25,48 olarak gerçekleşti  (Önceki yüzde 25,50).

CNBC’nin isim vermeden atıfta bulunduğu birkaç kaynağa göre  ABD, Türkiye’ye Rusya ile S-400 füze savunma sistemini satın almak  için yaptığı anlaşma hakkında son kararını vermesi için iki haftadan  daha az bir süre tanıdı.

Türk şirketler İran’dan petrol alımını sıfırladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere’nin AB’den ayrılık  süreci Brexit için bazı değişiklikler yaptığı anlaşmayı son bir kez  parlamentonun onayına sunacağını açıkladı. İngiliz kaynaklarıan göre tarasının onaylanma şansı yok.

1922 Komitesi’nin yönetiminde yer almayan kıdemli parlamenterler,  Başbakan Theresa May için Avam Kamarası’ndan yeni bir güven oylaması  kararı alınması için bastıracaklar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Suriye,  Ukrayna ve İran’ı telefonla görüştü.

Frans ayrıca Kıbrıs Rum Kesmi’nde petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine destek vermek için üs kuracak.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Suriye hükümetinin  kimyasal silah kullandığına dair işaretler gördüklerini, bunun  kanıtlanması takdirinde ‘hızlı ve uygun bir şekilde’ yanıt verileceğini  söyledi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, düşük enflasyon ve güçlü  istihdam piyasasının Fed’in politika hedeflerini tuhaf bir duruma  soktuğunu, ancak faizlerin değiştirilmesi gerektiği yönünde ortamada  “açık bir çağrı” bulunmadığını söyledi.

Çin’in Washington Büyükelçisi Cui Tiankai, Pekin’in ABD ile  ticaret görüşmelerinin yeniden başlamasına hazır olduğunu söyledi.

TCMB finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak (14.30).

ABD’de MBA mortgage endeksleri (14.00), DOE haftalık petrol  stok verileri (17.30) izlenecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Mario Draghi, ECB’nin baş   ekonomisti Peter Praet’in ayrılması nedeniyle düzenlenen etkinlikte   konuşma yapacak (10.00).

New York Fed Başkanı John Williams, bir panelin açılış  konuşmasını yapacak (17.00).

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, bir konferansın açılış  konuşmasını yapacak (17.10).

Foreks Haber Merkezi, CNBC, Reuters, Investing.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde