Ticaret Bakanı Pekcan'dan 150 bin liraya kadar hibe

Ticaret Bakanı Pekcan'dan 150 bin liraya kadar hibe

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programı kapsamında kadın kooperatiflerine kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'e, diğer bölgelerde yüzde 50'ye kadar olmak üzere 150 bin liraya kadar hibe desteği vereceklerini bildirdi.

Ticaret Bakanı Pekcan'dan 150 bin liraya kadar hibe
16px
24px
10.07.2020 15:19
ABONE OLgoogle

Pekcan, Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen KOOP-DES Programı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kadın kooperatifleri ile kadın girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kadın kooperatiflerinin yerel, yerinde, doğal, ekolojik çevreye duyarlı üretim yaparak büyük başarılara imza attıklarını belirten Pekcan, bu konuda kadınları daha fazla cesaretlendirmek için ticaret il müdürlüklerine talimat gönderdiklerini, bundan sonra kadın kooperatifleriyle daha fazla bir araya geleceklerini, bakanlık olarak hibe ve desteklerle yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Pekcan, bakanlık olarak hem iç hem dış ticaret hem de girişimcilik eğitimleri verdiklerini hatırlatarak, bunları sanal ortama taşıdıklarını, kadın kooperatif üyelerinin bunlardan yararlanmasını istediklerini ifade etti.

300 civarında kadın kooperatifi bulunduğu bilgisini veren Pekcan, bunların yaptıkları çalışmaların kendisini hem bir kadın hem de Türkiye Cumhuriyeti Bakanı olarak gururlandırdığını söyledi.

Pekcan, kooperatifçiliği daha fazla destek vererek el birliğiyle geliştireceklerini vurgulayarak, bu faaliyetlerin toplumsal refahın ve ölçek ekonomisinin artmasında da çok önemli yerleri bulunduğunu, yerel potansiyelin oldukça yaratıcı ve dinamik olduğunu dile getirdi.

150 bin liraya kadar hibe desteği

Bakan Pekcan, KOOP-DES Programı kapsamında kooperatiflere destek vereceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Üretim ve istihdama katkısı olan proje bedellerinin bir bölümünü hibe şeklinde karşılayarak kooperatiflerimizin sermayelerine katkı sunmayı hedefliyoruz. KOOP-DES Programı ile faaliyetlerinde etkinlik ve verimlilik sağlamayı, öz kaynak yetersizliği bulunan kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarına mali destek vermeyi, yeni alanlarda girişimci ve ihracatçı olmaya özendirmeyi, bireysel tasarrufları kooperatifleşmeye yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletin kaynaklarını da en doğru ve en etkin şekilde projelere yönlendirmek için el birliğiyle çalışacağız. Ayakları yere basan, sonuç odaklı ve sürdürülebilir projeleri desteklemiş olacağız."

Önce hayal kurulacağını sonra da gerçekleştirileceğini ifade eden Pekcan, program kapsamında ilk aşamada kadın kooperatiflerini daha sonra da tüm kooperatifleri destekleyeceklerini bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde