Tapuda sevindiren değişiklik

Tapuda sevindiren değişiklik

Tapuda yüzleri güldürecek yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu düzenleme vergi indiriminden tutun da KDV istisnasına kadar bir çok değişimi içinde barındırıyor. İşte son gelişmeler...

Tapuda sevindiren değişiklik
16px
24px
15.02.2017 16:23
ABONE OLgoogle

Maliye'nin tapularla ilgili yetki almasına ilişkin yasa teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Teklifte inşaat sektörünün de yüzünü güldüren düzenlemeler yer alıyor.

Maliye tapu harçlarında farklılığa gitmek için yetki alırken, yabancıya konut ve işyeri satışında KDV istisnası geliyor.

İnşaat sektöründe önemli bir maliyet olan damga vergisi oranında indirim yaparak, hem mükellefleri hem de konut ya da iş yeri edinen vatandaşları önemli bir yükten kurtulacak. Tapu harcı oranları ile inşaat sektöründe kullanılan bazı kâğıtlar bakımından damga vergisi oranlarının farklılaştırılmasına olanak sağlanıyor. (Sabah)

E- DEVLET ÜZERİNDEN HARÇ SORGULAMA

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesi kapsamında tapu bilgilerinin e-devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu hizmet kapsamında e-devlet şifresi, mobil imza ve elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların www.turkiye.gov.tr adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşılması imkanı sağlanmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapılmak suretiyle Tapu ve Kadastro Veri Paylaşma Sistemi (TAKPAS) ile Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden veri paylaşımı yapılmaktadır. Tapu müdürlüklerimizde online randevu ile numaratörlü başvuru sisteminin uygulanması SMS yoluyla vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi e-devlet üzerinden taşınmaz ve harç sorgulama hizmetlerinin sunulması çalışmaları yürütülmektedir. 
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde