TÜSİAD Başkanı'na göre OVP hedefi tutmayacak

TÜSİAD Başkanı'na göre OVP hedefi tutmayacak

TÜSİAD Başkanı Bilecik, bu yıl yüzde 4.5 seviyesinde büyüme beklediklerini belirtirken, iç talebi körükleyen politikalardan uzaklaşılması gerektiğini vurguladı.

TÜSİAD Başkanı'na göre OVP hedefi tutmayacak
16px
24px
17.01.2018 11:05
ABONE OLgoogle

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik, "İç talebi canlandırmak için attığımız adımlar, şüphesiz, büyümeye önemli destek verdi" dedi.

Bilecik ayrıca, "Kısa vadede büyüme için finansal istikrardan vazgeçmenin bedeli yüksek enflasyondur" ifadesini kullandı.

Erol Bilecik Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 4.5'lik bir büyüme öngördüklerini belirterek, iç talebi körükleyen politikalardan uzaklaşılması gerektiğini belirtti.

Eylül ayında açıklanan yeni Orta Vadeli Program'da (OVP) 2018 için büyüme beklentisi yüzde 5.5 olarak belirlenmişti.

Bilecik konuşmasında, "İç talebi canlandırmak için attığımız adımlar, şüphesiz, büyümeye önemli destek verdi. Kısa vadede büyüme için finansal istikrardan vazgeçmenin bedeli yüksek enflasyondur. İyi haber, küresel büyüme canlanıyor. Dünya ekonomisi durgunluktan artık çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

DOLAR/TL NEREYE GİDER?

Bilecik İstanbul’da Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde konuşan Bilecik, "KGF etkisi geçen seneki kadar yüksek olmayacak. Ayrıca bankacılık sisteminden çok yüksek kredi artışları beklememek gerekir. Kredi mevduat oranları yüzde 140’lara dayandı." ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde