TBMM'de kavga çıktı: İttifak teklifi Meclis'te kabul edildi

TBMM'de kavga çıktı: İttifak teklifi Meclis'te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'ndaki müzakereleri dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden seçim ittifakı teklifi kabul edildi

TBMM'de kavga çıktı: İttifak teklifi Meclis'te kabul edildi
16px
24px
13.03.2018 10:49
ABONE OLgoogle

AKP ve MHP'nin hazırladığı ve 26 maddeden oluşan seçim ittifak teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sabah saatlerine kadar sürdü.Görüşmelerin son konuşmacısı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Çıkan tartışma nedeniyle görüşmelere ara verildi. Aranın ardından Çam’a İçtüzük 163. Maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak 3 birleşim çıkarma cezası verildi.Gerginlik esnasında MHP’li Milletvekilleri Bahçeli’nin etrafında adeta etten duvar ördü.

GENEL KURUL DA ‘ZÜRRİYETSİZ’ KAVGASI

Çam’ın Meclis Genel Kurulu’ndan çıkarılması esnasında tokatlar yumruklar havada uçuştu.Tartışmalar yatıştırıldıktan sonra yasanın tümü oylanarak kabul edildi. Başta Adalet Bakanı olmak üzere AKP’li Milletvekilleri Bahçeliyi kutlamak için sıraya girdi.

CHP'li vekil Musa Çam'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri nedeniyle 3 birleşim ceza verildi.

Teklifin 26. maddesi kabul edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde