Suudi Arabistan'ın kirli planı ortaya çıktı!

Suudi Arabistan'ın kirli planı ortaya çıktı!

ABD'nin Ortadoğu'daki yeni gözdesi Suudi Prens bin Selman'la ilgili korkunç gerçeği BM Rapörtörü Emmerson ortaya çıkardı.

Suudi Arabistan'ın kirli planı ortaya çıktı!
16px
24px
08.06.2018 12:39
ABONE OLgoogle

Emmerson, Riyad yönetiminin terörle mücadele yasalarını sistematik olarak işkenceyi meşru göstermek, tüm muhalefeti bastırmak ve insan hakları savunucularını hapsetmek için kullandığını rapor etti.

Son günlerde ülkesinde yaptığı değişikliklerle Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yönetim biçimini inceleyen Birleşmiş Milletler (BM) bir insan hakları skandalıyla karşılaştı. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, BM Terörle Mücadele Özel Raportörü Ben Emmerson, Suudi Arabistan'a dair çalışmasını tamamladı. 

BM'nin raporunda Riyad yönetiminin terörle mücadele yasalarını sistematik olarak işkenceyi meşru göstermek, tüm muhalefeti bastırmak ve insan hakları savunucularını hapsetmek için kullandığı ifade edildi. Guardian'a konuşan Emmerson, Batı'da çıkan Suudi Arabistan'ın liberalleştiği haberlerinin dğru olmadığını söyledi. Tüm yetkinin Veliaht Prens bin Selman'ın elinde toplandığını vurgulayan BM rapörtörü, adli hataların idam cezasıyla sonuçlabildiğine dikkat çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde