Suriye'de 5 kent vuruldu.. İşte detaylar

Suriye'de 5 kent vuruldu.. İşte detaylar

Suriye'ye yönelik başlatılan saldırıyla ilgili Pentagon'dan da son dakika açıklaması geldi.

Suriye'de 5 kent vuruldu.. İşte detaylar
16px
24px
14.04.2018 05:26
ABONE OLgoogle

Açıklamada kimyasal silahların kullanılmasını engellemek için yapıldığı ifade edildi. Harekatta "Şimdiye kadar ABD bombalaması Barza bölgesinde bilimsel araştırma merkezi, Qaysun dağlarında Cumhuriyet Muhafızları genel merkezi, Mezzeh Askeri Havaalanı, Damir Askeri Havaalanı, Alkaswa bölgesi ve başkent Şam'da bazı merkezler hedef alındı" denildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın gerekli mesajları almadığı belirtilirken, müdahalenin kimyasal silahların kullanılmasını engellemek için yapıldığı ifade edildi. Açıklamada harekatın hedefinin, Suriye hükümeti olduğu vurgulandı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada ayrıca ilk hava dalgasının tamamlandığı da belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Suriye’deki operasyonumuzu bozmaya çalışan askeri platformları veya ekipmanları hedefleyeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

BOMBARDIMANDA SURİYE'DE VURULAN HEDEFLER

Suriye operasyonun detayları belli olmaya başladı. Bombardımanda Şam'da 9 olmak üzere Humus, Hama ve Dera'da toplam 16 noktanın vurulduğu, hedef alınan noktalardan ikisinin terör örgütü Hizbullah'a ait olduğu bildirildi. ABD'nin Tomahawk atışlarını Kızıldeniz'de konuşlu gemilerinden gerçekleştirdiği kaydedildi. Bombardımanda ise B1 bombardıman uçaklarının kullanıldığı belirtildi.

İşte Suriye vurulduğu belirtilen hedefler şöyle:

– Cumhuriyet Muhafız Tugayı 105 – Şam
– Hava savunma üssü – Jabal Qaseen Şam – Zeinab kışlası
– Mezze askeri havaalanı
– Ad Dumayr hava üssü
– Bilimsel Araştırma – Şam
– Bilimsel Araştırma – Jamraya Damascus
– Büyük Genel 41 Özel Kuvvetler – Şam
– Doğu Qalamoun’daki Al Rahiba Khomhuri muhafızlarının yakınındaki askeri yerler – Şam kırsal bölgesi
– Alkaswa – Şam kırsalındaki bölgedeki yerler
– Pamuklu bir göle yakın Homs Batı
– Havaalanı Balkchla İsveçliler
– Daraa yakınlarındaki Azra bölgesinde bir İran üssü
– Yarmouk üssü
– Homs kırsalında drenaj depoları
– İran üssü Tal Mari'de
– Şam Uluslararası Havalimanı civarında cam ev

Öte yandan İngiliz Savunma Bakanı; Batı Humus’taki askeri tesislerin bombalanmasında Shado füzelerinin kullanıldığını açıkladı.

Şam’da bulunan 81. ve 21. Taburun Hava Savunma Devriyeleri saldırılara karşılık roketlerle karşılık vermeye çalışıyor. Edinilen son bilgiye göre Duma’nın Kuzey doğusundaki Ad Dumayr hava üssü de vuruldu.

PENTAGON’DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanı Mattis ile ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford, Pentagon’da ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından başlıklar şöyle:

“Bu saldırının amacı Suriye Devlet Başkanı Esad’ın kimyasal silah saldırılarını caydırıcılık amacı taşıyor. Şimdilik kara harekatı başlatmayı düşünmüyoruz. Fransa ve İngiltere ile bu harekatı ortak düzenliyoruz.

Suriye rejiminin masumlara kimyasal maddeler ile müdahale ettiğine eminiz ve elimizde deliller var. Burada kimyasal maddelerin ne olduğu yönünde elimizde deliller var. 1 saat önce Suriye’deki hedefleri vurmaya başladık. İlk saldırı dalgamız sona erdi. İlerleyen saatlerde harekat ile ilgili daha geniş bilgileri sunacağız. Müttefiklerimiz ile görüş alış verişi içerisindeyiz.

Bildiğiniz gibi Suriye’den kanıt ortaya çıkarmak çok zor biliyorsunuz. ABD Başkanının ulusal çıkarlarımızı korumak adına her türlü yetkisi var, bunu kullandık. Bu hedefleri seçme nedenimiz birinci derecede sivillerin zarar görmesini engellemek amacı taşıyor. Bölgede ve çevreye zararı en aza indirmek amacı seçildi. Elimizdeki kanıtlar daha önce yoktu dün bu kanıtlar elimize geçti. Çok yakından değerlendirdik ve çevreye herhangi bir zararı engellemek için tedbirler aldık.

Gece boyunca bölgedeki hareketliliği takip ediyoruz, bilgi geldikçe sizler ile paylaşacağız. Rusya’ya bir operasyon olacağını söyledik ancak hedefleri ve ne zaman başlayacağı konusunda bilgi vermedik. Bu hedeflerin Suriye’nin kimyasal silahların kullanıma yönelik hedefler olduğunu göreceksiniz. Sadece bu hedeflere yönelik saldırı gerçekleştirdik sadece.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde