Sermayede ‘yeni Hakan Atillalar’ endişesi: Mecbur değilsen ABD’ye gitme

Sermayede ‘yeni Hakan Atillalar’ endişesi: Mecbur değilsen ABD’ye gitme

Zarrab-Atilla Davası’nda karar duruşması yaklaşırken yeni yaptırımların endişesi dile vurdu.

Sermayede ‘yeni Hakan Atillalar’ endişesi: Mecbur değilsen ABD’ye gitme
16px
24px
14.05.2018 08:15
ABONE OLgoogle

Zarrab-Atilla Davası’nda karar duruşması yaklaşırken yeni yaptırımların endişesi dile vurdu. DEİK Başkanı Nail Olpak, sermaye-finans kesiminde Hakan Atilla’nın başına gelenlerden sonra ABD’ye gitme korkusu olduğunu aktardı

Reza Zarrab’ın AKP iktidarıyla giriştiği kara para aklama, banka sahtekarlığı ve yolsuzluk ağını itiraf edip tanık statüsüne geçtiği, dönemin Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tek tutuklu sanık kaldığı ABD’deki davanın sermaye-finans kesiminde yarattığı tedirginlik yetkili ağızlarca da dillendirilmeye başladı.

Dünya’nın haberine göre; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, “İş dünyasında şu anda şöyle bir algı var; ‘Halkbank davasında gördük, Hakan (Atilla) Bey’in başına böyle bir şey geldi. Neyin ne olacağı belli değil. Mecbur değilsen bu sıralar Amerika’ya gitme’. İş dünyasında böyle bir ürkeklik var” dedi.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerde 2017’de % 35’lik bir artış yaşandığını aktaran Olpak, bunun siyasi gerilimlerin ekonomik ilişkilere yansımadığı anlamına geldiğini ancak bu algının ilerlemesi halinde ilişkilerin olumsuz bir seyir kazanabileceğini ifade etti.

Zarrab-Atilla Davası’nda savunmaların hazırlanması için ek süre talepleri sonucunda karar duruşması 16 Mayıs’a ertelenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde