Şekeri yakan ÖİB Başkanı Aksu görevden alındı, BDDK’ye atandı

Şekeri yakan ÖİB Başkanı Aksu görevden alındı, BDDK’ye atandı

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararının altında imzası bulunan ÖİB Başkanı Aksu görevden alınarak BDDK’ye atandı. Şeker İş Burdur Şube Başkanı Onay, “Umuyoruz ki yerine gelecek kişi özelleştirmelerin tamamını iptal eder” dedi

Şekeri yakan ÖİB Başkanı Aksu görevden alındı, BDDK’ye atandı
16px
24px
11.01.2019 15:22
ABONE OLgoogle

Geçen yıl, 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararının ardından tartışmalı ihalelerle ve ihaleyi alan şirketlere yaptığı “kıyaklarla” tartışılan Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Ahmet Aksu görevinden alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atanan Aksu, geride iflasın eşiğine gelen çiftçiler, nakliyeciler ve sürgün işkencesiyle baş başa kalan işçiler bıraktı.

SENDİKALAR KARARDAN MEMNUN

10 şeker fabrikasının kamunun elinden çıkarılmasının ardından işçilerin binlerce kilometrelik sürgün ve zorla emekli edilme işkencesiyle baş başa bırakıldığını ifade eden Şeker İş Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, Aksu’nun görevden alınmasını BirGün’e değerlendirdi.  Şekerde Safi Holding'e Çorum kıyağı!

Burdur Şeker Fabrikası’nın özelleştirme işlemi iptal edilen üç fabrika arasında yer aldığını hatırlatan Onay, “Fabrikaların hangi standartlara göre, neden özelleştirilme kapsamına alındığına aklımız ermemişti. 25 şeker fabrikası arasında en çok çalışan fabrikaları yok etmek isteyen bir idareci görevinden ayrıldığı için memnunuz” dedi.  Çorum'daki Safi Holding'e 10 TIR dolusu kıyak ifşa olunca birisi görevden alındı!

ÖİB’nin hiç kimsenin fikrini almadan belirlediği ve özelleştirdiği fabrikalardan geriye birçok sıkıntının kaldığını bildiren Onay, “Biz, fabrikamızın özelleştirilme işlemi iptal edildiği için mutluyuz ama ÖİB Başkanı’nın yarattığı yıkımdan etkilenen çok arkadaşımız var. Umuyoruz ki yerine gelecek kişi, fabrikalarımız için alınması gereken en sağlıklı kararı alır ve özelleştirmelerin tamamını iptal eder. Yeni özelleştirme kararı almaz” diye konuştu.

Hüseyin Şimşek/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde