Sberbank'dan Denizbank'ın satış iddialarına cevap

Sberbank'dan Denizbank'ın satış iddialarına cevap

Darbe sonrası DenizBank'ın çalışması ile ilgili Rus basınına bilgi veren Sberbank Başkanı German Gref'den satış iddialarına açıklama

Sberbank'dan Denizbank'ın satış iddialarına cevap
16px
24px
20.07.2016 14:14
ABONE OLgoogle
Sberbank Başkanı German Gref, DenizBank'ın satışı ile ilgili gazetecilerin sorularına verdiği cevapta böyle bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.  

Rusya'da Türkçe yayın yapan Gazetem gazetesinde yer alan habere göre Rus gazetecilerin Türkiye'deki darbe girişimini hatırlatarak Deniz Bank'ı satıp satmayacaklarını sordukları Sberbank Başkanı kısa ve net konuştu; 

"Satmayacağız."

Darbe sonrası DenizBank'ın çalışması ile ilgili de Rus basınına bilgi veren Gref, bankanın normal çalışma düzeninde işine devam ettiğinin altını çizdi.

Hatırlanacağı üzere Haziran ayında çıkan söylentilerde Sberbank'ın Deniz Bank için alıcı aradığı iddia edilmiş ancak bu söylentiler banka tarafından yalanlanmıştı.

Sberbank, Deniz Bank'ı 2012 yılında Belçikalı Dexia gruptan 2,79 milyar Euroya satın almış sonrasında çıkan ek maliyetle bu rakam 2,974 milyara yükselmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde