Saman işçiliğinden uçak mühendisliğine

Saman işçiliğinden uçak mühendisliğine

Şanlıurfa Siverekli Serhat Karaçalı 50 derece sıcakta alın teri dökerek hazırlandığı üniversite sınavında hayalindeki uçak mühendisliği bölümünü kazandı

Saman işçiliğinden uçak mühendisliğine
16px
24px
02.09.2020 05:16
ABONE OLgoogle

Şanlıurfa Siverek'te saman işçiliği yaparak, üniversiteye hazırlanan genç, hayalindeki uçak mühendisliği bölümünü kazandı. 50 derece sıcağın altında işte mola verdiği zamanlarda ders çalışarak üniversiteye hazırlanan Serhat Karaçalı (20), girdiği üniversite sınavında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi uçak Mühendisliği bölümünü kazanarak, hayalini gerçekleştirdi.

ÜCRETSİZ KURSLARA KATILDI

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle özel kurslara gidemeyen ve kitap alamayan Karaçalı, 2 yıl üst üste Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ücretsiz üniversite kurslarına katıldı.

Anne ve babasına uçak mühendisliği kazandığını söylediği zaman tepki gösterdiklerini söyleyen Karaçalı, "Uçak mühendisliği kazandığımı öğrendiğimde anne ve babana müjdemi verdim ama nasıl bir bölüm olduğunu anlamadılar, pek de sıcak bakmadılar. uçak yapacağımı söylediğim zaman onlar da mutlu oldu" dedi.

'UÇAĞI SADECE RÜYAMDA GÖRÜYORDUM'

Ömründe hiç uçağa binmediğini ve dokunmadığını söyleyen Serhat Karaçalı, "Ama rüyalarımda hep uçak yaptığımı, uçurduğumu görüyordum. Hayalim hep uçak mühendisi olmaktı. Geçen senede sınava girdim ve iyi derece aldım ama istediğim yerde uçak mühendisliği gelmediği için tercih yapmadım. Çok şükür bu sene çalıştım, çabaladım ve hayalimi gerçekleştirdim. İnşallah ülkeme yararlı birey olurum, uçak yaparak gerçek büyük hayalime ulaşırım" diye konuştu.

YORULDUKÇA DAHA AZİMLE DERS ÇALIŞTIM

Serhat Karaçalı "Sabah erkenden işe geliyoruz veakşama kadar 40-50 derece sıcak altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Yorulduğum zaman daha azimli üniversiteye hazırlandım. Çok şükür Allah'a emeklerim boşa çıkmadı" derken iş arkadaşı Resul İrencik Allah yolunu açık etsin. Bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Lütfü Yalgı/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde