Şahinler hakkında yeni iddianame!

Şahinler hakkında yeni iddianame!

Kamuoyunda ‘Şahinler’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yeni bir iddianame hazırlandı.

Şahinler hakkında yeni iddianame!
16px
24px
21.08.2019 07:15
ABONE OLgoogle

Örgütün a’dan z’ye tüm teşkilat yapısı ve eylemleri anlatılan iddianamede, Sedat Şahin bir numaralı şüpheli olarak yer aldı.

Ayrıca örgüte yeni katılanları lüks araçlarla etki altına aldıkları, şüphelilerin gerçekleştirdikleri suç içerikli eylemleri hayat tarzı haline getirdikleri kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Şahinler Suç Örgütü'ne yönelik yeni bir iddianame hazırlandı. 10'u örgüt yöneticisi, 71'i örgüt üyesi toplam 81 şüphelinin bulunduğu iddianamede 1 numaralı şüpheli olarak örgüt lideri Sedat Şahin yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Necip Sarı tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt yöneticileri kısmında; Sedat Şahin, Mehmet Şahin, Serkan Şahin, Emrah Topal, Mustafa Tuna Gülümsel, Ahmet Ak, Bahadır Şahin, Aziz Korhan Sarıbıyık, Mustafa Erol ve Hasan Akdeniz bulunuyor.

31 EYLEM TEKER TEKER ANLATILDI

21 mağdurun 2'de maktulün bulunduğu iddianamede, örgütün yapısı detaylıca anlatıldı. İddianamede, örgüt üyelerinin yaptığı suç içerikli telefon görüşmelerinin dökümleri yer aldı. Hazırlanan iddianamede, suç örgütü üyelerince gerçekleştirilen 31 eylem sıralandı.

İddianamede, "Şahinler Suç Örgütü'nün etkinlik alanlarının geniş olması ve ilgili kanun hükümlerince düzenlenen yaptırımlarda örgüt liderinin adli takibattan kurtulma adına girişimlerde bulunduğu ve farklı farklı örgüt yöneticisi belirlenerek yapılandıkları geçmiş soruşturma dosyalarından da bilinmektedir" denildi.  Suç örgütü lideri Sedat Şahin'le ilgili şok karar

ÖRGÜTÜN PROFİLİ

Suç örgütünün profilinin verildiği iddianamede örgütün otoriter kişiliğe sahip olduğu, örgüt üyelerine karşı yaptırımlarının olduğu kaydedildi. Gerçekleştirilen eylemlere doğrudan iştirak edilmediği, çevrelerinde saygınlık uyandıracak karizmatik kişiliğe sahip oldukları belirtildi. İddianamede örgütün profili 17 maddede açıklandı.

"HAYAT TARZI HALİNE GETİRDİLER"

İddianamede, şüphelilerden Sedat Şahin'in liderliğinde teşkil edilen suç örgütünün hukuka aykırı amaçlar dahilinde gerçekleştirdikleri eylemleri hayat tarzı haline getirdikleri, hiyerarşik düzen içerisinde devamlılık arz edecek şekilde suç işleme kastı ile hareket ettikleri kaydedildi. Kamu düzeni/otoritesi ve barışını tehdit eden ve tehlikeye düşüren, Anayasa ile teminat altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliğini, yaşam hakkını tehdit eden Silahlı Organize Suç Örgütü olduğu belirtildi.  Villada silahlarla yakalanmıştı... Sedat Şahin nasıl tahliye oldu?

İddianamede, eylemlerin kısa süre içinde gerçekleştirildiği, bu süre zarfında suç örgütü faaliyeti kapsamında yapılan planlı iş paylaşımının ve hiyerarşik bağ içerisinde verilen talimatlara uyma sadakatinin mutlak surette var olduğu, öncelikle şehir dışında yaşayan katılanlarla ilk etapta telefonda irtibat sağlandıktan sonra buluşma ve konaklama yerlerinin ayarlandığı anlatıldı.

LÜKS ARAÇLARLA ETKİLEME

Şüphelilerin kendilerine lüks araçlar ayarlayarak katılanlar üzerinde etki yaratmaya çalıştıkları, şüphelilerin vakit kaybetmemek adına iş bölümü yaparak bir kısmının müşekileri alma ve buluşma yerine getirme, bir kısmının buluşma yerinde hazır olma şeklinde görevleri yerine getirdikleri belirtildi. Bu eylemlerin organize olmadan belli bir plan dahilinde davranılmadan, hiyerarşik bağ içerisinde verilen talimatlara sıkı bir şekilde uymadan yapılamayacağının aşikar olduğu, dolayısıyla şüphelilerin eylemlerinin iştirak iradesinden de öteye geçerek, örgüt faaliyeti kapsamında, organize ve planlı bir şekilde süreklilik arz ettiği kaydedildi.

İddianamede, "Şüphelilerin önceden birbirlerini tanıdıkları, dolandırıcılık suçlarını işlemek için bir araya geldikleri, aralarında gevşek de olsa hiyerarşik bir ilişkinin bulunduğu, yakalama anına kadar örgütün eylemlerinin süreklilik arz ettiği, örgütü oluşturanlar arasında planlı ortaklık ve iş bölümü bulunduğu, örgütün yapısı, sahip olduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaçlanan suçları işlemeye elverişli olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Savcılık, örgüt lideri Sedat Şahin hakkında 'Tasarlayarak Öldürme, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Tasarlayarak Öldürme, Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak birden fazla kişi ile tehditte bulunmak, Birden fazla kişi ile birlikte gece vaktinde suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla yağma, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma' suçları kapsamında hapis cezası talep etti. Diğer şüpheliler hakkında ise 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Birden fazla kişi ile birlikte gece vaktinde suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla yağma', 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma' ve 'Tasarlayarak Öldürme' gibi çeşitli suçlardan hapis cezası istedi. Şüpheliler ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Atakan Irmak/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde