Şahenk yalanladı! Peki Garanti'yi kim sattı?

Şahenk yalanladı! Peki Garanti'yi kim sattı?

Garanti Bankası hisse senedi tarihin en sert düşüşünü yaşadı. Garanti'yi yabancı satmış görünüyor. Peki kim bu yabancı?

Şahenk yalanladı! Peki Garanti'yi kim sattı?
16px
24px
12.07.2018 15:17
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası hisse senedinde tarihi düşüşe neden olacak satışı yapan aranıyor.

Merrill Lynch tarafından yapılan milyon lotluk işlem ile ilgili ilk suçlama  eski bakan Mehmet Şimşek'e gelmişti. İnternette dolaşan ve asılsız olduğu borsacılar tarafından da kabul edilen iddiaya göre, Şimşek bakan olmadığı için eski foncu arkadaşlarını arayıp satış yaptırdı.

Son iddia ise Garanti Bankası'nın eski sahibi Ferit Şahen'e yönelik. İddialara göre Ferit Şahenk, borçlarını ödemek için Merrill Lynch üzerinden elindeki  0.05'lik hisse senetlerini satıyor.   Garanti Bankası hisseleri tepetaklak oldu

ŞAHENK YALANLADI

Doğuş Grubu,Mart 2017'de İspanyol BBVA’ye Garanti Bankası’nın yüzde 9,95 hissesinin satışından sonra bankadaki payı yüzde 0,05'e düşen Doğuş,"Grubumuzun Merrill Lynch ve/veya başka bir kuruluş nezdinde bulundurulmakta olan herhangi bir hissesi de yoktur. Olmayan bir hissenin, satışının da mümkün olamayacağı tereddütsüzdür." açıklamasında bulundu.

Şimdi herkes Garanti hisselerini satan yabancıyı merak ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde