Rusya Türkiye'den "umutlu"

Rusya Türkiye'den "umutlu"

Türkiye'nin ABD ve Batı ile Suriye yüzünden daha da gerilen ilişkileri, Moskova'nın yeni silah kontratları imzalama beklentisini arttırdı...

Rusya Türkiye'den "umutlu"
16px
24px
21.10.2019 05:40
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin ABD ve Batı ile Suriye yüzünden daha da gerilen ilişkileri, Moskova'nın yeni silah kontratları imzalama beklentisini arttırdı. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, ilk S-400 partisinin tesliminin ardından Türkiye'nin Rusya'dan yeni füze hava savunma sistemleri satın alma ihtimalini yüksek gördüklerini açıkladı. 

Türk Rus’un haberine göre Borisov, "Bunun yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum çünkü böyle bir opsiyonları var ve kullanma hakları da var" dedi.

Başbakan Medvedev'in Sırbistan gezisine katılan ve Belgrad'ta açıklamalarda bulunan Borisov, Türkiye’nin ABD tarafından F-35 programından çıkartılmasından sonra gündeme gelen ve Cunhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova ziyaretinde bizzat inceleyip ilgilendiği Rus uçakları SU-35 ve SU-57’ler konusunda da Rusya’nın Türkiye ile anlaşmaya varabileceğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde