Rusların Denizbank'ı zararına satma nedeni belli oldu

Rusların Denizbank'ı zararına satma nedeni belli oldu

Denizbank’ın hakim ortağı Rus Sberbank’ın Başkanı German Gref, Denizbank’ı satma kararının nedeni olarak Avrupa’nın uyguladığı yaptırımları gösterdi...

Rusların Denizbank'ı zararına satma nedeni belli oldu
16px
24px
23.05.2018 08:30
ABONE OLgoogle

Sberbank dün Denizbank’taki yüzde 99.85 hissesinin 14.6 milyar TL’ye (3.2 mlyr dolar) eşit değer üzerinden Emirates NBD’ye satmak için anlaşmıştı.

DenizBank’ın hakim ortağı Rus Sberbank’ın Başkanı German Gref, Denizbank’ı satma kararının nedeni olarak Avrupa’nın uyguladığı yaptırımları gösterdi.

Sputnik’in aktardığına göre Rossiya 24 televizyonuna konuşan Gref, "Maalesef bu yaptırımlar yüzünden kazanç elde edemiyoruz, bankamıza finansman sağlayamıyoruz, piyasadan para çekemiyoruz. Türk bankamızın Avrupa'nın yaptırımları kapsamında olması onu Türk pazarında rekabet gücünden mahrum bırakıyor" diye açıkladı.  Ruslar Denizbank'ı zararına sattı

Sberbank ve Emirates NBD tarafından yapılan açıklamalarda, anlaşmanın ülkelerin düzenleyici kurumlarının onaylarına bağlı olmakla birlikte bu yıl tamamlanmasının beklendiği belirtilmişti.

Gref ayrıca Denizbank’ın satışına ilişkin anlaşmayı bu yıl üçüncü ya da dördüncü çeyrekte tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Borsada Denizbank şoku! Hisseleri rekor düşüşte

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde