Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe’yi küme düşme potasına ittiler

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe’yi küme düşme potasına ittiler

Rıdvan Dilmen Medipol Başakşehir'in Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi NTV'de yorumladı.

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe’yi küme düşme potasına ittiler
16px
24px
09.03.2019 21:51
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 25.haftasında Medipol Başakşehir evinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Başakşehir’in 2-1 üstünlüğü ile sona eren mücadeleyi NTV’de yorumladı. İşte Dilmen’in değerlendirmeleri:

‘KALAN 9 MAÇTA CİDDİ OYNAMALIDIR’

“Fenerbahçe bugün, önemli bir puan kaybetti. Her puanın değeri var. Ankaragücü ile Bursaspor bugün çok önemli bir puanlar aldı. Fenerbahçe’yi küme düşme potasına doğru itelediler. Fenerbahçe gibi üst düzey bir kulüp, kalan 9 maçında daha ciddi oynamalıdır.”

‘NEDEN ROBİNHO’YU ALMADINIZ?’  

 

 “Robinho 2 milyon Euro’ya geldi. Fenerbahçe ile Galatasaray 2 milyon Euro harcamadı mı? Neden Robinho’yu almadınız? Bir tarafta organizasyonu iyi olan bir takım. Diğer tarafta puan almaya gelen bir Fenerbahçe. O yüzden hak edilmiş bir skor. İlk 15 dakika top Fenerbahçe’deyken son 20 dakikada tamamen Başakşehir’in antrenmanı şeklinde geçti. Skorda ezilmedi ama oyun olarak maalesef ezildi Fenerbahçe.”

‘HER HATADA BİR BECERİ ÇIKAR’

”Atılan gol bireysel bir hata tamamen. Her hata da bir beceri çıkar. Onu kovalamasa ne olacak? Son sözü Fenerbahçe elde etmek üzere Zajc ile alda at dercesine son sözü söyleyemedi. İkinci yarıda Fenerbahçe, Beşiktaş maçına benzer ne yaptı? Önce Mehmet’i sonra Valbuena’yı aldı. Fenerbahçe bugün çok önemli puan kaybetti. 29 puan yaptı. Bursa ve Ankaragücü ise önemli birer puan aldılar.”

’13 GALİBİYETİ GOL YEMEDEN ALMIŞ’

Emre Belözoğlu’nu idare etmek kolay mıdır? Değildir. Mahmut’u idare edersin. Adebayor’u bugün oyunu tutsun diye oyuna alıyorsun. Kolay mıdır? Değildir. 17 tane galibiyet almış bir takımdan bahsediyoruz. Bunların 13’ünü gol yemeden almış. Yetenekli oyuncularla alan savunması yapıyor Abdullah Avcı ve 12 gol yemişler. Kaldı ki bugün 2. yarıda oynanan oyundan mutlu değildir. Mehmet Ekici girince kim sahneye çıktı? Zajc çıktı. Eljif’e veriyorsun ama alamıyorsun. Çünkü ona daha var.

’26 PUAN NORMAL’ . 

 

“Bir Çinli olsam, ‘Burada güzel maç var’ deseler gelirim. ‘Kim kiminle oynuyor?’ diye sorarım. ‘Turuncu takımla, beyaz takım arasında puan farkı 26′ derler. Devre arasında da derim ki; ’26 puan normal’. Bir çınar için dramatik durum.”

‘TOLGAY CANKURTARAN DEĞİL’

“Eljif’in oynaması, ‘aman bu Caiçara var ya bizi mahveder’ hamlesi. Müthiş de bir Tolgay sevdası var. Tolgay kötü oyuncu değil ama cankurtaran da değil. Ben oynamıyorum, izliyorum ama top İrfan Can’a gelince ben yana çekeceğini biliyorum, Tolgay sen de biliyorsun. Bir kere de çekmedi, iki kez çekti. İlk yarının son 20 dakikası bir antrenman maçına döndü. Fenerbahçe için üzülüyorum, Başakşehir’i kutluyorum.”

‘ÖNDE BASKI YAPTILAR’ .  

 

”Soldado ile Jailson’un adını duymadık, yok oldular. Miha Zajc da oyunda yok. Yanlış taktik ve yanlış oyuncularla oynayan bir Fenerbahçe var. Başakşehir iyi oynamadığı dönemlerde golü attı. Fenerbahçe’nin Eljif ile olan pozisyonu var. Bir tarafta aynı oyuncu kadrosunda ısrar eden Başakşehir. Strateji de küçük bir değişiklik yaptılar. Önde baskı yaptılar. Golün dışında oyunu almaya yetti onlara. Garanti oynuyorlar bir de. Garanti derken yetenekli oyuncularla.”

Fenerbahçe ise tamamen oyunu daha da önemlisi taktikle oyuncuları kaybetmemek üzere. Ersun Yanal’a 1 puanı maç başlamadan önce verseler hemen alıp gidecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde