Pompeo’ya göre Erdoğan Trump’a güvence verdi

Pompeo’ya göre Erdoğan Trump’a güvence verdi

Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan Donald Trump’a Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Türkiye olarak Suriye’deki "Kürt güçlerin" korunmasını sağlayacaklarını söylediğini belirtti...

Pompeo’ya göre Erdoğan Trump’a güvence verdi
16px
24px
08.01.2019 05:48
ABONE OLgoogle

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan Donald Trump’a Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Türkiye olarak Suriye’deki "Kürt güçlerin" korunmasını sağlayacaklarını söylediğini belirtti.

Yakında Ortadoğu turuna çıkmaya hazırlanan Pompeo, Amerikan CNBC kanalına verdiği mülakatta, Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilme planının IŞİD terör örgütünün ortadan kaldırılması ya da İran’ın bölgeye nüfuz etmesine son verme misyonunu değiştirmeyeceğini vurguladı.

Pompeo, Suriye’den çekilmenin “taktik değişiklik” olduğunu, bunun Amerika’nın “IŞİD’in ya da halifeliğin küresel alanda yenilgiye uğratılmasına” yönelik kararlılığını değiştirmediğini kaydetti. Pompeo, “İran’a karşı oluşturduğumuz stratejimizde de hiçbir değişiklik yok” mesajını verdi. 

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Pompeo, Amerika’nın IŞİD’e karşı sahada destek verdiği Kürt güçleri hedef almayacağı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvenip-güvenmediklerinin sorulması üzerine, “Erdoğan Başkan Trump’a, Türkler’in bizim ayrılmamızdan sonra IŞİD’le mücadeleyi devam ettireceği ve IŞİD’e karşı kampanyada bize yardım eden, birlikte savaştığımız dostların korunacağı yönünde teminat verdi” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen günlerde yaptığı açıklamada, "ABD, Türklerin Suriye'de Kürtleri kıyıma uğratmamasını güvence altına almaya çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Pompeo’ya yanıt veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise “Bakan Pompeo’nun PYD/YPG terör örgütünü Kürtlerle özdeşleştirmesi, eğer kasıtlı değilse endişe verici bir bilgi eksikliğini göstermektedir” demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde