Polise 'beton mikseri' operasyonu: 60'ı polis 102 kişi gözaltında

Polise 'beton mikseri' operasyonu: 60'ı polis 102 kişi gözaltında

İstanbul'da düzenlenen rüşvet operasyonunda 60'ı trafik polisi 102 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerin, kamyon ve beton mikserlerinin tonaj aşımına rüşvet karşılığı izin verdiği iddia edildi.

Polise 'beton mikseri' operasyonu: 60'ı polis 102 kişi gözaltında
16px
24px
24.07.2017 08:33
ABONE OLgoogle

İstanbul Organize Polisi, kamyon ve beton mikserlerinin tonaj aşımına rüşvet karşılığı göz yuman trafik polislerine operasyon başlattı.

Gözaltı listesinde adı bulunan 150 şüpheliden, 60'ı trafik polisi, 42'si rüşvet veren nakliyat firması yöneticisi ile çalışanı olmak üzere 102 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin bazı bölgelerinde kamyon ile mikserlerin ağır tonajlı yük taşımalarına ve yasak olan saatlerde trafiğe çıkmalarına izin verdikleri ve rüşvet aldıkları iddia edilen trafik polislerine yönelik çalışma başlattı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin soruşturması emniyete yapılan çok sayıda ihbar sonrasında başladı.

Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki çalışmalarda bazı trafik polislerinin rüşvet aldığı belirlendi. Trafikte tonaj sınırını aşan kamyon ve beton mikserlerlerine rüşvet karşılığında göz yumulduğu, seyirlerine izin verildiği tespit edildi.

Ayrıca rüşvetçi polislerin, bu araçların yasak saatlerde yasak alanlara girişine de izin verdiği ortaya çıkarıldı. Soruşturmada tüm ilişkiler ve şüpheliler belirlenince operasyon düğmesine basıldı.

Rüşvet karşılığında yasakları ortadan kaldıran, kuralların ihlal edilmesine izin veren tam 150 şüpheli tespit edildi.

Önceki gün şafak vaktinde başlatılan operasyonda rüşvet aldığı belirtilen 60 trafik polisi ile polislere rüşvet veren 42 şüpheli olmak üzere toplam 102 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 102 şüpheli sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Şube Müdürlüğüne götürüldü. Firari durumda bulunan 48 şüphelinin yakalanması için polis çalışması sürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde