Para konuşur... 'NBŞ'ye savaş açtım' diyen Yiğit Bulut'un karşısına tam sayfa NBŞ ilanı

Para konuşur... 'NBŞ'ye savaş açtım' diyen Yiğit Bulut'un karşısına tam sayfa NBŞ ilanı

Yiğit Bulut, 'Nişasta Bazlı Şeker' lobisinin Türkiye’de “yeni bir dalga peşinde” olduğunu belirterek bu lobiye savaş açtığını ilan etmişti.

Para konuşur... 'NBŞ'ye savaş açtım' diyen Yiğit Bulut'un karşısına tam sayfa NBŞ ilanı
16px
24px
11.03.2018 14:39
ABONE OLgoogle

İçinde nişasta bazlı şeker olan ürünleri almayın çağrısı yapan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, 'Bunu dediğim için beni öldürürler' demişti. Bugün ise Bulut'un köşe yazdığı Star gazetesi Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği'nin tam sayfa ilanını yayınladı. Hem de Yiğit Bulut'un sayfasının tam karşısında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında Başbakanlığı döneminden bu yana danışmanlığını yapan Yiğit Bulut, 'Nişasta Bazlı Şeker' lobisinin Türkiye’de “yeni bir dalga peşinde” olduğunu belirterek bu lobiye savaş açtığını ilan etmişti.   Yeni dalga peşindeler! Açıkla NBŞ lobisini

AKP döneminde her yıl istikrarlı şekilde artan Nişasta Bazlı Şeker kotasına rağmen, iktidarın buna göz yuman kararlarını görmezden gelen Bulut, geçtiğimzi günlerde de yazısında nişasta bazlı şeker içeren ürünler için boykot çağrısı yapmış ve bunu yaptığı için öldürüleceğini iddia etmişti.  Gizlenen zehir raporu ortaya çıktı... NBŞ’nin zararları resmen belgelendi

 ŞEKER FABRİKALARI GÖZDEN ÇIKARILDI

Yiğit Bulut'un NBŞ lobisine savaş açtığını iddia ettiği bir dönemde hükümet Türkiye Şeker Kurumu'nun 14 adet şeker fabrikasını özelleştirme kapsamına aldı. Gelen tepkiler üzerine ise Başbakan Binali Yıldırım, satılan şeker fabrikalarından "5 yıl üretime devam etme şartı" getirileceğini açıkladı.

Ancak 5 yıl sonra üretime devam edip etmemek kendi inisiyatiflerine terk ediliyor. Öte yandan Nişasta Bazlı Şeker'in sağlık açısından taşıdığı yüksek rsikler de yeniden gündeme geldi.  Yiğit Bulut canlı yayında açıkladı: NBŞ lobisi o kadar güçlü bir lobi ki beni öldürürler

 AMERİKALILAR DER Kİ 'MONEY TALK', YANİ PARA KONUŞUR

Tartışmalar devam ederken, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği bugün bir çok gazeteye tam sayfa ilan vererek Nişasta Bazlı Şeker'in sağlık açısından riskinin şeker pancarından üretilen şekerle aynı düzeyde olduğu savunuldu. 

Üstelik tam sayfa ilanı yayınlayanladan biri de Nişasta Bazlı Şeker lobisine savaş açtığını söyleyen Yiğit Bulut'un yazdığı Star gazetesi oldu.

Star, söz konusu ilana da Yiğit Bulut'un yazdığı sayfanın tam karşısında yer verdi. Derneğin tam sayfa ilanının yayınlanması ve seçildiği sayfa ise Amerikalıların kapitalist ilişkilerde geçerli olan 'Money Talk' (Para konuşur) ilkesinin geçerli olduğunu bir kez daha gösterdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde