Ömer Koç’un Ali Koç’a müthiş çalımı

Ömer Koç’un Ali Koç’a müthiş çalımı

Koç Holding Yönetim Kurulu başkanı Ömer Koç'dan Ali Koç'a müthiş çalım..

Ömer Koç’un Ali Koç’a müthiş çalımı
16px
24px
02.11.2018 12:11
ABONE OLgoogle

Geçen hafta spor medyasında Fenerbahçe ile ilgili bir haber çıktı. Fenerbahçe'nin forma göğüs sponsoru araç kiralama markası Avis oldu. Kulüp, Avis ile 1+1 yıllık anlaşma sağladığını açıkladı.

Fenerbahçe bu anlaşma ile Avis’ten bu sezon için 35.5 milyon TL sponsorluk geliri elde etmiş olacak. Buraya kadar her şey normal. Ancak bu sponsorluk görüşmelerinin öncesi de var. Fenerbahçe'ye 35 Milyonluk göğüs sponsoru

Şöyle ki, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, aynı zamanda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili. Ali Koç, Avis’ten önce sponsorluk için Koç Holding’in amiral gemisi Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi Tüpraş’ı düşünmüş.

Bu düşüncesini de Tüpraş yönetimine getirmiş. Ali koç aynı zamanda Tüpraş’ın da Yönetim Kurulu Başkanvekili.

Konu yönetime gelmiş gelmesine ama Ali Koç, Tüpraş’ın desteğini alamamış. Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı da olan Koç Holding Yönetim Kurulu başkanı Ömer Koç teklife sıcak bakmamış.

Öğrendiğimize göre Ömer Koç, yönetim kuruluna, “Tüpraş nihai tüketiciye yönelik bir şirket değil. Bu nedenle Fenerbahçe’nin göğüs reklamında yer almasını doğru bulmuyorum” demiş.

Yönetim kurulu da bu değerlendirme ışığında Tüpraş’ın sponsor olmasına onay vermemiş. Görünen o ki, Ömer Koç iletişim stratejisi konusunda rasyonel bir karar vermiş…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde