Ömer Koç: Amacımız fırsat eşitliği sağlamak

Ömer Koç: Amacımız fırsat eşitliği sağlamak

Ömer Koç, “Amacımız, gençlerimizin Cumhuriyet’in değerlerine bağlı, öz güven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini, fırsat eşitliğini sağlamaktır.” dedi

Ömer Koç: Amacımız fırsat eşitliği sağlamak
16px
24px
06.06.2018 15:39
ABONE OLgoogle

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Koç, vakfın gençlerin Cumhuriyet'in değerlerine bağlı, öz güven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini, fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladığını söyledi.

TEV bursuyla yurt dışında eğitim görecek 88 genç, Ömer Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen, TEV bağışçıları ve yurt dışı bursiyerlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Koç, TEV’in 9 ülkeyle iş birliği yaparak başarılı gençlere burs olanağı tanıyan ve en büyük bütçeyi ayıran tek sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağına inandığımız, Atatürk ilkelerine bağlı, gönlü yurt sevgisiyle dolu 88 yurt dışı bursiyerimiz dünyanın 9 farklı ülkesinde ülkemizi temsil edecekler.” diye konuştu.

‘AMACIMIZ FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK’

Vakfın, çağdaş ve büyüyen Türkiye’nin aydınlık geleceği için sağladığı desteği artırarak sürdürdüğünü belirten Koç, “Amacımız, gençlerimizin Cumhuriyet’in değerlerine bağlı, öz güven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini, fırsat eşitliğini sağlamaktır.” dedi. Ömer Koç, vakıf bağışçılarına ve yurt dışı burslarının varlığında katkısı olan kurumlara da teşekkür etti.

250 BİN BURS

Rona Yırcalı da TEV’in 1967’deki kuruluşundan bu yana 250 bin civarında yurt içinde, 2 bin civarında yurt dışında burs verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“40’ı kız, 48’i erkek olmak üzere 88 bursiyerimiz, önümüzdeki aylarda yurt dışındaki öğrenimlerine başlayacak. Yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi yapan gençlerimize TEV olarak her yıl 1,2 milyon dolarlık katkı sağlıyoruz ve uluslararası kurumların yaptığı katkılarla bu 4 milyon dolara ulaşıyor. Bursiyer seçimleri için titiz bir çalışma yürüttük ve mart, nisan, mayıs aylarında yaklaşık 406 aday, 9 ayrı günde, 12 ayrı oturumda 88 bursiyere indi.”

TEV’in bursiyerleri, bağışçıları, yöneticileri, yabancı ülkelerdeki iş birliği içinde bulunduğu kişi ve kurumlarla çok büyük bir aile olduğunu ifade eden Yırcalı, “Türkiye’nin geleceğini etkileyen, aydınlık gelecek için çalışan koskoca bir ekosistemiz. Çalışmalarımız, birbirine dokunarak katbekat büyüyor, büyük bir ivmeyle geleceğe ilerliyor.” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından bursiyerler, vakıf yöneticileri ve bağışçılar fotoğraf çektirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde