O müteahhit Bilal’e imam hatip yapıyormuş

O müteahhit Bilal’e imam hatip yapıyormuş

Çiftçi Towers’ı inşa eden Türkerler İnşaat’ın, Başbakan Recep Tayyip oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) adına imam hatip lisesi inşa edeceği ortaya çıktı.

O müteahhit Bilal’e imam hatip yapıyormuş
16px
24px
28.07.2014 08:43
ABONE OLgoogle
Yasa dışı inşa edilen Çiftçi Towers’ın arazisinde yaşanan rant oyunu bitmiyor. İmar planlarında park olarak gözüken alan ticarete açıldı.

İstanbul Zincirlikuyu’da Çiftçiler Holding’in arazisinde Türkerler İnşaat tarafından hayata geçirilen Çiftçi Towers adlı projede yasalar ve imar mevzuatları yok sayılarak inşaat yapılmasına göz yumulduğunu ortaya çıkaran SÖZCÜ konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak yapılaşma nedeniyle projeyi durdurduğu ancak birkaç ay sonra mühürü söktüğü öğrenilirken park olarak gözüken alanın lüks otomobillerin satışının yapıldığı galeriye dönüştürüldüğü tespit edildi.

Topbaş sessiz

Geçtiğimiz yılın sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi’ne bir yazı yollayarak yasa dışı yapılaşma nedeniyle Çiftçi Towers’ı mühürlemesini istedi. Beşiktaş Belediyesi’nin kaçak yapılaşma için herhangi bir işlem yapmaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş denetim ekiplerini projeye göndererek ölçüm yaptırdı ve inşaatı geçtiğimiz yılın sonunda mühürletti.

Ancak iki ay sonra mühür kaldırıldı ve inşaat çalışmaları yeniden başladı. Kamuoyunun merak ettiği “Çiftçi Towers’a vurulan mühür neden söküldü” sorusunu SÖZCÜ, Topbaş’ın basın danışmanı Serkan Fıçıcı’yı cep telefonundan arayıp iletti. Aradan geçen 2 ay boyunca telefonları açmayan ve aramalara dönüş yapmayan Serkan Fıçıcı’dan henüz bir yanıt gelmedi.



Hazinedar izliyor

Öte yandan, Çiftçi ailesine ait arazide yapılan imar plan tadilatları sonrasında park olarak gözüken alanın, Çiftçi Towers projesinin başlamasının ardından otomobil satışları ve bakımının yapıldığı bir tesis haline getirildiği öğrenildi.

Beşiktaş Belediye İmar Müdürlüğü kayıtlarına göre, 30 ada 167 parselde yer alan 3 bin 985 metrekare arazi 1/1000’lik planda park alanı olarak belirlendi. Ancak park alanı olması gereken arazide şu anda Çiftçiler Otomotiv, Lancia, Alfa Romeo ve Jeep marka araçların satışı ve bakımı yapılıyor.

Şirket daha önce Çiftçi Towers projesinin inşaa edildiği arazide faaliyet gösteren galerisini park alanına taşımış bulunuyor.

Araziyi alıp kamuya açık parka ve yeşil alana dönüştürmesi gereken Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise Çiftçi Towers ve arazisindeki imar oyunlarını izlemekle yetiniyor.

Rezidanskondu hızla yükseliyor



SÖZ­CÜ­’nün 8 Ha­zi­ra­n’­da ka­nu­na ay­kı­rı ya­pı­laş­ma­yı gün­de­me ge­tir­me­sin­in ar­dın­dan ko­nu­ya iliş­kin her­han­gi bir açık­la­ma yap­ma­yan şir­ket yet­ki­li­le­ri de in­şa­at ça­lış­ma­la­rı­nı hız­lan­dır­dı. Ha­ber­den son­ra pro­je­de 24 sa­at ara­lık­sız ça­lı­şan mü­te­ah­hit fir­ma Çift­çi To­wer­s’­ı kat kat yük­sel­ti­yor.

Çift­çi To­wers ile il­gi­li ka­mu ku­rum­la­rı­na ya­pı­lan izin baş­vu­ru­la­rın­da pro­je­nin ofis ve otel­den oluş­tu­ğu kay­de­di­lir­ken, pro­je­nin ta­nı­tım bül­ten­le­rin­de 180 met­re bo­yun­da 46 kat­lı iki ko­nut blo­ğun­da 288 re­zi­dans­dan olu­şa­ca­ğı be­lir­ti­li­yor.

Ka­nu­na ay­kı­rı ya­pı­lı­yor

Bo­ğa­zi­çi ge­ri gö­rü­nü­mü ne­de­niy­le ya­pı­laş­ma­nın kı­sıt­lan­dı­ğı bir alan­da bu­lu­nan Çift­çi To­wers pro­je­si 2960 sa­yı­lı Bo­ğa­zi­çi Ka­nu­nu­’na ay­kı­rı ola­rak in­şa edi­li­yor. Ka­nu­nu­’nun 10. mad­de­si­ne gö­re, Bo­ğa­zi­çi ala­nın­da ve et­ki­len­me böl­ge­sin­de ka­lan bir ara­zi üze­rin­de en faz­la 15 met­re yük­se­li­ğin­de 5 kat­lı ko­nut ala­nı in­şa edi­le­bi­li­-yor. Öte yan­dan Bo­ğa­zi­çi Ka­nu­nu­’na gö­re Bo­ğa­z’­ı gö­ren ara­zi­ler­de in­şa edi­le­cek ko­nut ya­pı­la­rın­da, ta­ban ala­nı­nın imar par­se­li ala­nı­na ora­nı­nı gös­te­ren ta­ban ala­nı kat sa­yı­sı­nın yüz­de 15’i ge­çe­me­ye­ce­ği be­lir­ti­li­yor.

Çift­çi To­wer­s’­ta ta­ban ala­nı kat sa­yı­sı ise yüz­de 87 se­vi­ye­sin­de. Em­sa­le da­hil edil­me­ye­rek yer al­tın­da ve yer üs­tün­de faz­la­dan ya­pı­lan in­şa­at ile mil­yon­lar­ca do­lar rant el­de edi­le­cek.

Müteahhit Bilal’e imam hatip yapıyor

Çiftçi Towers’ı inşa eden Türkerler İnşaat’ın, Başbakan Recep Tayyip oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) adına imam hatip lisesi inşa edeceği ortaya çıktı. 2013 yılının Ekim ayında Bilal Erdoğan ile Mardin’e giden Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker’in, vakıf için tahsis edilen arazide yapacağı kampüste sosyal donatıları ile birlikte bir imam hatip lisesi ve bir öğrenci yurdu inşa edeceği öğrenildi. AKP dönemindeki büyümesiyle dikkat çeken Türkerler
Holding TOKİ projeleri için İstanbul Kayabaşı, Ankara Çukurambar ve Çankaya’da hali hazırda binlerce konut inşa ediyor. İzmir, Ankara, ve İzmit’de kamu ortaklığıyla şehir hastaneleri inşa eden grubun enerji, sağlık ve tekstil sektöründe de yatırımları bulunuyor.

İsmail Şahin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde