O avukattan ilginç çıkış: Türkiye'de dolar kuru 4,58 değil

O avukattan ilginç çıkış: Türkiye'de dolar kuru 4,58 değil

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Avukat Mehmet Sarı, CNN Türk'te yazar Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olarak dolar kurundaki yükseliş ile ilgili ilginç ifadeler kullandı.

O avukattan ilginç çıkış: Türkiye'de dolar kuru 4,58 değil
16px
24px
22.05.2018 11:59
ABONE OLgoogle

Avukat Mehmet Sarı, CNN Türk kanalında yayınlanan programda “Türkiye’deki reel dolar kuru 4.58 değil" dedi. Sarı, ayrıca "Gerçeklikle ilgisi olmayan kurlarla toplum yüzleşmek durumunda kalıyor" dedi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında ilginç bir dolar yorumu yapıldı. 

İstanbul Barosu Başkanlığı için de yarışmış olan avukat Mehmet Sarı, gün geçtikçe değer kazanan dolar hakkında şunları söyledi:  Ekonomi Bakanı Zeybekci: Kurdaki yükselişi kabul etmiyorum

"Türkiye’deki reel dolar kuru 4.58 değil. Şöyle bir durum var. İngiltere’den bazı fonların 4.25, 4.30 üzerinden tayin edildiğini biliyoruz. Uzmanı yok burada ama konuşulan meselenin özeti burada düğümleniyor. Ekonomik veriler bunlar değil. Gerçeklikle ilgisi olmayan kurlarla toplum yüzleşmek durumunda kalıyor.” 

Sunucu Ahmet Hakan da Sarı’nın sözlerini yarıda keserek “Bizi dinleyen insanlar sonuçta ‘Bu kuru kabul etmiyoruz, gerçekçi değil' gibi ne dersen de. Sonuçta gidiyorsun döviz bürosuna gerçeği görüyorsun” diye yanıt verdi.

BAKAN ZEYBEKCİ “KABUL ETMİYORUM” DEMİŞTİ

Sarı’nın bu analizi,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin  geçtiğimiz hafta yaptığı ‘dolar açıklamasını’ akıllara getirdi. Zeybekçi, 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamada ekonominin iyi yönde ilerlediğini belirterek “Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen kurda yaşanan artışı kabul etmiyorum.” demişti.

Bakan Zeybekci’nin bu açıklamaları esnasında dolar/TL 4.30  seviyesinde bulunuyordu. Kur şu an 4.57 TL’den işlem görüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde