Müteahhit borcunu ödeyemedi, Hilton'un yarısı bankanın oldu

Müteahhit borcunu ödeyemedi, Hilton'un yarısı bankanın oldu

Açıldığı günden bu yana yüksek doluluk rakamlarıyla başarılı bir grafik yakalayan Hilton İstanbul Kozyatağı'nın yarısı el değiştirmiş.

Müteahhit borcunu ödeyemedi, Hilton'un yarısı bankanın oldu
16px
24px
19.04.2019 09:49
ABONE OLgoogle

İstanbul'un Anadolu yakasındaki dev otellerinden Hilton İstanbul Kozyatağı, 2014’te 200 milyon dolar yatırımla kapılarını açmıştı.

Otelin yatırımcı şirketi Emaytaş AŞ., yüklenici firma Emay İnşaat, toprak sahibi ise Berza-Es Sağlık Turizm Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. idi. İki şirket bir araya gelerek Emaytaş A.Ş.'yi kurmuşlar ve işletmeci olarak da uluslararası otel zinciri markası Hilton'la anlaşmışlardı.

Otel Emaytaş'ın ilk turizm yatırımıydı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, Kentplus markasıyla konut sektöründe adını duyuran bir isim. Toprak sahibi Berza-Es ise Bayındır İçerenköy Hastanesi olan binada uzun yıllar İsviçre Hastanesi olarak hizmet veren Dr. Kazım Taş'ın şirketi. 

Açıldığı günden bu yana yüksek doluluk rakamlarıyla başarılı bir grafik yakalayan Hilton İstanbul Kozyatağı'nın mülkiyeti Hakan Çağlar ve Dr. Kazım Taş'ın yüzde 50-50 ortaklığındaki bir yapıya ait.

Hatırlarsanız Hakan Çağlar'ın şirketi Emay İnşaat geçtiğimiz yılın son günlerinde konkordato ilan etti. Şirketin borç yapılandırması için bankalarla görüştüğü söyleniyordu.

Arkadaşımız Özlem Kapar Bayburs’un öğrendiğine göre, Hakan Çağlar Hilton İstanbul Kozyatağı'ndaki yüzde 50'lik hissesini borçlarına karşılık Albaraka Türk'e devretmiş. Yani otelin mülkiyetinin yarısı el değiştirmiş.

Arsa sahibi Dr. Kazım Taş'ın yüzde 50 ortaklığı ise devam ediyormuş. Otelin yönetiminde ve yapılanmasında ise değişiklik olmamış. Hilton işletmeye devam edecekmiş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde