Mustafa Koç'un başlattığı işi Ömer Koç devam ettiriyor

Mustafa Koç'un başlattığı işi Ömer Koç devam ettiriyor

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, BM Kadın Birimi tarafından yürütülen ve cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurul Haftası’nda New York’ta düzenlenen toplantısına katıldı.

Mustafa Koç'un başlattığı işi Ömer Koç devam ettiriyor
16px
24px
23.09.2017 12:23
ABONE OLgoogle

HeForShe Küresel Liderleri ve Birleşmiş Milletler temsilcilerine HeForShe kapsamında Türkiye'de yürütülen çalışmaları aktaran Ömer M. Koç, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her insan eşit fırsat, hak ve özgürlüklere sahip olmadığı sürece gelişmiş ve güçlü bir ülke olma hedefimize ulaşamayacağız. Bu bağlamda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin de daha adil ve refah bir gelecek için şart olduğuna inanıyor ve Koç Topluluğu olarak, toplumda ve iş hayatında kadın ve erkek eşitliğini güçlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) dünya çapında Eylül 2014'te başlattığı ve Mart 2015'te Koç Topluluğu'nun Türkiye'deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketi dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam ediyor. 2030 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen HeForShe'nin bu hedefe ulaşmayı hızlandırmak amacıyla oluşturduğu 10x10x10 Etki Programı kapsamında iş dünyasından seçilen 10 küresel liderinden biri olan Ömer M. Koç, 20 Eylül 2017 tarihinde New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurul Haftası'nda düzenlenen HeForShe toplantısına katıldı. 10 devlet başkanı 10 özel sektör lideri ve 10 üniversite rektörünün oluşturduğu Küresel Etki Liderleri HeForShe etkinliğinde buluştu. Ömer M. Koç'un yanı sıra toplantıda Schneider Electric, Vodafone, McKinsey, Unilever, AccorHotels, Tupperware, Barclays, PwC, ve Electronic Arts'ın yöneticileri yer aldı. Programda, HeForShe küresel liderlerinin her birinin 2020 yılına kadar ulaşmak üzere verdiği üçer taahhütle ilgili ilerlemelere yönelik düzenli olarak hazırlanan rapor paylaşıldı.

BAŞLATTIĞIMIZ DÖNÜŞÜM, DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLACAK

Türkiye'den ve gelişmekte olan ülkelerden özel sektörü temsilen toplantıya katılan tek küresel lider olan Ömer M. Koç, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada kadınların yeterince özgür ve güçlü olmadığı bir dünyada kalkınmanın da mümkün olmayacağını belirtti. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin dünyanın hiçbir ülkesinde henüz tam olarak sağlanmadığını belirten Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eşitsizlik, toplumsal cinsiyet kalıplarının güçlü olduğu bizim gibi ülkelerde daha vahim düzeylerde. Ayrımcılığı tetikleyen kalıplara ve önyargılara karşı çıkmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Hem toplumda hem de iş ortamında eşitliğe ulaşmak için önyargılarımızı yıkarak toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışını benimsememiz gerektiğine inanıyoruz. Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği çalışma hayatı ortak hedefimizi oluşturuyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği için kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesini sağlamalıyız.”

Ömer M. Koç, şöyle devam etti: “Koç Topluluğu olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe kapsamındaki taahhütlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. HeForShe küresel liderleri arasında yer alarak iş ortamımızı dönüştürmek adına geliştirdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını bugün New York'ta açıklanan Küresel Etki Liderleri Eşitlik Raporu aracılığıyla tüm dünya ile paylaşma fırsatı bulduk. Çalışma arkadaşlarımız ve bayilerimizin desteğiyle hayata geçirdiğimiz ve raporda detaylandırdığımız Ülkem İçin projesiyle, iş ortamında ve toplumda başlattığımız dönüşümün farklı ülkelere ve şirketlere örnek olacağına inanıyoruz.”

ETKİ LİDERİ KALIPLARI KIRACAK

Sonuçları açıklanan IMPACT 10X10X10 Eşitlik Raporu'nun ilham verici olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Başkanı Phumzile Mlambo-Ngcuka ise, “2015 yılında, Küresel Etki Liderleri'ni ‘büyük düşünmeye' ve engelleri aşmak için yaratıcı yaklaşımlar geliştirmeye davet etmiştim. Değişim yönünde küçük adımların, ivedilikle ihtiyacımız olan faydayı yaratmadığını biliyoruz. Kendi alanında öncü olan Etki Liderleri, belirli kalıpları kırmayı sağlayacak ve oyunu hem kadınlar hem de erkekler için değiştirecek çözümlere sahipler. Bu rapor, stratejilere, karşılaşılan engeller ve ulaşılan başarılara yer vererek diğer kurumlara örnek olmayı hedefliyor” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde