Muslera, 'Dini hastalığın önüne koydu' diyerek Erdoğan'ı eleştirdi, sonra 'Sözlerim yanlış anlaşıldı' dedi

Muslera, 'Dini hastalığın önüne koydu' diyerek Erdoğan'ı eleştirdi, sonra 'Sözlerim yanlış anlaşıldı' dedi

Galatasaray'ın kalecisi Muslera, Türkiye'deki virüs salgınıyla ilgili Erdoğan'ı eleştirerek, 'Başkan, dini hastalığın önüne koydu. Dualarla başa çıkabileceğini düşündü. İşlerin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı' dedi.

Muslera, 'Dini hastalığın önüne koydu' diyerek Erdoğan'ı eleştirdi, sonra 'Sözlerim yanlış anlaşıldı' dedi
16px
24px
24.03.2020 17:53
ABONE OLgoogle

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Abdurrahim Albayrak’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından bir açıklama yaptı. Muslera, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsle ilgili tutumunu eleştirdi.

ESPN'de yer alan habere göre Sport 890'a röportaj veren Muslera, Galatasaray’da koronavirüs testinin sonuçlarını beklediğini belirtti. Muslera röportajında şunları söyledi:

"Burada problem yeni yeni başlıyor. Çünkü Türkiye büyük bir ülke. 80 milyon nüfusu var. Günde 200-300 kişiye hastalık bulaşıyor. Gerçeğini isterseniz son 5 günde, politik tema çok etkili oldu hastalığın hızla yayılmasında. Türkiye Devlet Başkanı oldukça dindar birisi. Dini hastalığın önüne koydu. Bu da hastalığın daha hızlı şekilde yayılmasında çok daha etkili oldu. Türkiye’de başlayan kampanya Uruguay’la neredeyse hemen hemen aynı. Aslında herkesin evde kalması gerekiyordu. Çünkü hastalığın yayılmasının önüne ancak bu şekilde geçilebileceği anlatılıyor. Bu da kabul edersiniz ki oldukça zor."

Muslera'nın açıklamasından saatler sonra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayarak, "Hastanede emin ellerdeyim. Merak etmeyin. En kısa zamanda haberleşmek üzere" dedi.

'SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI'

Muslera sözlerinin basında geniş yer bulmasının ardından Instagram hesabından yeni bir açıklama yaparak sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

"Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla yaptığım bir röportajda kullandığım sözlerim tamamen yanlış anlaşılmış. Dinine çok bağlı bir insan olarak dinle ilgili olumsuz bir yorum yapmam söz konusu olamaz. Dünya olarak korku ve şüphe dolu bir dönemden geçiyoruz. 9 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ve hayatımı bu güzel ülkede kazanıyorum. Burayı hep 2. ülkem gibi görüyorum. Erdoğan’ın, hükümetin, Sağlık Bakanı'nın ve bütün sağlık personelinin özverili çalışmasını her geçen gün ekranlardan ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Sağlık konusu spordan, futboldan, her şeyden daha önemli ve değerlidir. Bütün kalbim ve dualarım sizlerle. Sabırlı olalım ve evde kalalım."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde