Muharrem Usta'nın imar rantına karşı zafer

Muharrem Usta'nın imar rantına karşı zafer

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’nın, Sarıyer İstinye’deki boğaz manzaralı araziye hastane yapma talebi reddedildi.

Muharrem Usta'nın imar rantına karşı zafer
16px
24px
10.10.2018 18:33
ABONE OLgoogle

Trabzonspor’un eski Başkanı ve Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’nın, Sarıyer İstinye’deki boğaz manzaralı araziye hastane yapma talebi reddedildi.

NELER OLMUŞTU

İstinye’deki Boğaziçi geri görürüm sınırları içinde kalan 127 bin metrekarelik bölge, 1997 yılında Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'ne verilmişti. Boğaza nazır, büyük bölümü yeşil alan bu bölgede Yaban Hayvanları Müzesi, 3 adet trap-skeet atış poligonu, misafirhane, havalı silahlar atış poligonu, 3 adet tenis kortu ile idari binalar bulunuyor. Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, bu bölgeye spor hastanesi yapmak için girişimde bulundu.   İstanbul'un en değerli arazisi Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya peşkeş çekildi

2016 yılında, AKP’li eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş döneminde arazinin imar planı değiştirilerek “kentsel ve bölgesel büyük spor alanı” olan araziye spor hastanesi yapımının önü açıldı. Bu plan değişikliği koruma kuruluna gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ulaşan plan 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uygun bulunmadı. 2017’nin Mayıs ayında plan İBB Meclisi’ne geldi ve kurul tarafından uygun bulunmamasına rağmen AKP’li üyeler tarafından oy çokluğuyla değişiklik kabul edildi. İBB Meclisi’nden geçen plan değişikliği bu kez, 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından da 31 Ekim 2017 tarihinde kabul edildi. Kadir Topbaş’tan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı olan Mevlüt Uysal döneminde de 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun “uygundur” kararı plana işlendi.   İBB'den Trabzonspor Başkanı'na 'Usta' işi kıyak

10 Ocak 2018 tarihli plan oylaması sırasında tartışma çıkmış ve CHP'nin o dönem İl Meclis Üyesi olan Hüseyin Sağ, “Tabiat varlıkları komisyonu bir öyle, bir böyle karar veriyor ve İstanbul'un imarını bunlar yönetiyor. Halkın kullandığı spor alanı şimdi özel spor hastanesi oluyor. İhtiyaç varsa kamu yapsın spor hastanesini. Neden Medical Park'a verip özelleştiriyorsunuz?” diye tepki göstermişti.

Bu tartışma sonrasında İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AKP'li Başkanı olan Hadi Diler de emsalin düşürüldüğünü ve arazinin sadece 50 bin metrekaresine yapılan protokol ile ilgili kuruluşa verildiğini söylemişti. Diler konuşmasında bir spor hastanesine de “ihtiyaç” olduğuna dikkat çekmişti.  İstanbul'un değerli arazisi için şok karar VE O ARAZİNİN BETONA AÇILMASI ENGELLENDİ

İBB Meclis’inde bugün arazinin sahibi olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı’nın itirazı gündeme geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İBB’nin yaptığı plan değişikliğine itiraz etti ve yapılan değişikliğin iptal edilmesi gerektiğinebelirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hazırladığı raporda, İBB’nin yaptığı değişikliğin “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği”ne aykırı olduğuna dikkat çekildi.   Trabzonspor, eski başkan Muharrem Usta ile ilgili hukuki girişim başlattı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu itirazı İBB Meclis’i tarafından da haklı görüldü ve Sarıyer İstinye’deki araziyle ilgili değişiklikten vazgeçilerek eski imar planına geri dönüldü.   Muharrem Usta’ya 50 Milyon TL'lik dava Konuyla ilgili ilk itirazı yapan CHP’nin eski İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ, “İstanbul boğazında sayılı olan yeşil alanlar ne yazık ki AKP döneminde birer birer yok edildi. Burası da yine kamuya ayrılmış spor alanıydı. Ancak Büyükşehir Belediyesi bizim muhalefetimize rağmen buraya imar hakkı verdi.

Fakat Spor il Müdürlüğü’nün itirazı bizim kamuoyuna taşımamız bu alanı rantçıların elinden kurtardı. Bu bölgede özel hastane olacaktı, şimdi orada mahallenin çocukları, gençleri spor yapacaklar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ders gibi bir itiraz yazmış. Meclis’te vermiş olduğum mücadele ve konuşmalarım haklı çıktı. Boğaza bir hançerin daha saplanmasının önüne geçtik” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde