Moody's'ten bir açıklama daha: Türkiye ekonomisi aşırı ısındı

Moody's'ten bir açıklama daha: Türkiye ekonomisi aşırı ısındı

Moody’s Ülke Riski Yönetim Müdürü Yves Lemay, Türkiye ekonomisinin aşırı ısındığını söyledi

Moody's'ten bir açıklama daha: Türkiye ekonomisi aşırı ısındı
16px
24px
15.05.2018 19:26
ABONE OLgoogle

Moody's Analisti Dietmar Hornung'un bugün öğlen saatlerinde Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamada "Makro gelişmelerin kredi notu için negatif seyrettiğini" ifadelerini kullanmasının ardından uluslararası derecelendirme kuruluşundan bir açıklama daha geldi. 

Moody’s Ülke Riski Yönetim Müdürü Yves Lemay, Londra'da Bloomberg News'a verdiği röportajda Türkiye ekonomisinin aşırı ısındığını söyledi.  Moody's: Türk bankacılık sistemi için görünüm negatif

Enflasyonist baskının önemli seviyede olduğunu söyleyen Lemay, zamanında gerçekleşmeyen ve etkin olmayan para politikasının enflasyonist baskıya cevap verememesinin TCMB'nin kredibilitesini etkilediğine vurgu yaptı.   Moody's çarptı... Dolar 4.43'ü, euro 5.28'i aştı

Lemay, "Bu durum, yatırımcıların para politikasının hangi yönü izleyecekleri konusunda endişeleri sürerken lira üzerindeki baskıyı artırıyor" dedi. 

Lemay ayrıca ödemeler dengesinde önemli bir bozulmanın da kredi notunu etkileyebileceğinin altını çizdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde