Milliler, İzlanda'ya mağlup oldu

Milliler, İzlanda'ya mağlup oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 4. maçında deplasmanda İzlanda'ya 2-1 mağlup oldu. Şenol Güneş ile ilk mağlubiyetini alan Türkiye 9 puanda 2.sırada kaldı.

Milliler, İzlanda'ya mağlup oldu
16px
24px
11.06.2019 20:42
ABONE OLgoogle

EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, 4. hafta maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi.

Konya’da Fransa’yı 2-0 mağlup eden milliler olası bir İzlanda galibiyetinde grupta büyük bir avantaj yakalacaktı. Ancak maça istediği gibi başlayamayan ay yıldızlılar ilk yarıda kalesinde 2 gol birden gördü.

İzlanda 21.dakikada R. Sigurdsson’un kafa golüyle Türkiye karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanattan kullanılan duran topta arka direkte kafayı vuran R.Sigurdsson topu ağlara gönderdi.

32.dakikada bu kez kornerden gelen topta arka direkte yine R.Sigurdsson’un attığı golle milliler 2-0 geriye düştü.

2 golün şokuyla silkelenen Türkiye ilk yarı bitmeden farkı 1’e indirmeyi başardı.

Milliler 40.dakikada Dorukhan’ın attığı kafa golüyle farkı 1’e indirdi. İrfan Can’ın kullandığı köşe vuruşunda Dorukhan Tokoz’un attığı kafa golüyle soyunma odasına umutlu gittik.

İkinci yarıya Kenan Karaman-Yusuf Yazıcı değişikliği ile başlayan Şenol Güneş daha ofansif bir diziliş için oyuna müdahale etti.

63.dakikada İrfan Can’ın yerine oyuna dahil olan Abdülkadir Ömür oyuna hareket kazandırdı. 78.dakikada kullanılan duran topta Merih Demirel uzak kale direğinde çok müsait pozisyonda topu dışarıya vurdu ve çok net bir fırsatı kaçırdı.

Kalan dakikalarda beraberlik golünü bulamayan Milli Takım İzlanda’dan eli boş döndü ve grupta 9 puanda ikinci sırada kaldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde