Milli havayolları THY, ABD'li Boeing'le 11 milyar dolarlık uçak siparişini iptal etsin

Milli havayolları THY, ABD'li Boeing'le 11 milyar dolarlık uçak siparişini iptal etsin

ABD ile yaşanan kriz nedeniyle ABD merkezli kuruluşlara reklam vermeyeceğini açıklayan THY, henüz 5 ay önce Amerikan uçak üreticisi Boeing şirketi ile 7 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Milli havayolları THY, ABD'li Boeing'le 11 milyar dolarlık uçak siparişini iptal etsin
16px
24px
14.08.2018 13:56
ABONE OLgoogle

Yine ABD'ye boykot açıklaması yapan Türk Telekom da, ABD'li teknoloji firması Apple'ın iphone'larını pazarlamaya devam ediyor.

Son günlerde Türkiye ile ABD arasında yaşanan kriz nedeniyle bir karar alan Türk Hava Yolları ( THY), reklam medya planlamaları kapsamında ABD merkezli kuruluşlara reklam vermeyeceğini açıkladı.

Konuyla ilgili resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, "ABD’ye reklam verme" etiketi ile "Türk Hava Yolları olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Konu ile alakalı gerekli talimatlar ajanslarımıza verilmiştir" dedi.  THY her gittiği ülkeden uçak siparişi veriyor: Önce Boeing şimdi de Airbus..

 11 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA İMZALANDI

THY , eYLÜL 2017'DE ABD uçak üreticisi Boeing şirketi ile 11 milyar dolarlık uçak satın alma anlaşması imzaladı.  

Anlaşma kapsamında Türk Hava Yolları yeni nesil, çift koridorlu ‘Dreamliner’ uçaklarından 40 adet almış oldu.  Alışverişin maliyeti 11 milyar dolar.  Trump-Erdoğan zirvesinden sonra 11 milyar dolarlık imza

İlk olarak 2011 yılında teslim edilmeye başlanan ‘Dreamliner’ yolcu uçaklarından şu ana kadar 70 havayolu şirketi satın aldı, THY 71. müşteri oldu.  

THY 'nin ABD ile tek alışverişi Boeing uçakları da değil. ABD'deki çok etkinliğin sponsorluğunu üstlenen THY, son olarak bir futbol takımına sponsor olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde de ABD'li medya kuruluşu CNN International ile sponsorluk anlaşması imzalamıştı.  

1 KEZ YAYINLANAN REKLAMA MİLYON DOLAR HARCANDI

Ayrıca geçtiğimiz yıl THY 'nin reklam yüzü olarak seçtiği ünlü oyuncu Morgan Freeman ile çektiği reklam filmi, Super Bowl'da (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) yayınladı. Sadece bir kez gösterilen reklam için Türk Hava Yolları'nın kasasından 8 milyon 250 bin dolar çıktı. 

THY gibi ABD'ye boykot kararı alan şirketlerden biri de Türk Telekom oldu. Ancak Türk Telekom, Erdoğan'ın "ABD'ye elektronik ürünlerde boykot uygulayacağız" açıklamasına rağmen, internet sitesi üzerinden müşterilerine iphone pazarlamayı sürdürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde