Microsoft tüm mağazalarını kapatarak e-ticarete odaklanacak

Microsoft tüm mağazalarını kapatarak e-ticarete odaklanacak

Tüm mağazalarını kapatmayı planlayan Microsoft, 4 farklı mağazasını ise deneyim merkezi olarak yeniden tasarlayacak

Microsoft tüm mağazalarını kapatarak e-ticarete odaklanacak
16px
24px
29.06.2020 05:33
ABONE OLgoogle

Perakende satışa yeni bir yaklaşım getirme kararı alan Microsoft, ABD'deki ve dünya çapındaki dükkanlarını kapatma kararı aldığını duyurdu. Şirket; New York, Londra, Sidney ve Redmond kampüsü olmak üzere 4 farklı konumdaki mağazalarını ise deneyim merkezi olarak yeniden tasarlayacak.

Mağazaları ardında bırakarak e-ticarete odaklanan Microsoft, Microsoft.com, Xbox ve Windows üzerinden 190 pazarda 1.2 milyar aylık müşteriye sahip olduğunu söyledi.

Şirkete yakın kaynaklar ise Microsoft'un aslında gelecek yıl itibariyle fiziksel mağazaları kapatmayı planladığını ancak Covid-19'un bu süreci hızlandırdığını dile getirdi.

İŞÇİLER ÇIKARILMAYACAK

Microsoft Mağazalarının tatil döneminde piyasaya sürülecek olan Xbox Series X'in satış dönemde açık olması bekleniyor. Şirket, iki ekranlı bilgisayar Surface Neo'yu da tatil döneminde piyasaya sürmeyi planlıyordu ancak şimdilik, bu plan ertelendi.

Bu yıl mağazalarda yer alması beklenen bir diğer ürün de Surface Duo. Ancak mağazaların kapanma kararı ile birlikte, tüketicilerin ürün ile online satışta buluşması olası. Microsoft Mağazalar sorumlusu David Porter paylaştığı bir LinkedIn gönderisinde, çalışanların farklı alanlarda değerlendireceğini söyleyerek şirketin açıklamasını destekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde