Metal devi Türkiye'de üs kuruyor

Metal devi Türkiye'de üs kuruyor

Rus oligarka ait dünyanın en büyük alüminyum üreticisi, İstanbul'da merkez açtı

Metal devi Türkiye'de üs kuruyor
16px
24px
03.07.2015 15:49
ABONE OLgoogle
İlkokulu Ankara'da okuyan Oleg Deripaska Türkiye'ye dönüyor. Rus oligarka ait dünyanın en büyük alüminyum üreticisi Rusal, İstanbul'da merkez açtı

Ambargolar nedeniyle kendine yeni pazar arayan Ruslar, turizm ve finansın ardından şimdi de sanayide rotayı Türkiye'ye çevirdi. Rusların en önemli metal şirketlerinden olan alüminyum devi Rusal, Türkiye'ye gelme kararı aldı. İlk olarak İstanbul'da merkez açan Rusal, Türkiye'deki operasyonlarının dümenini de Assan Alüminyum'un Fabrika Direktörü İhsan Köseoğlu'na emanet etti.

Rusal'ın Pazarlama ve Satış Direktörü Steve Hodgson, "Güvenli bir pazar olan Türkiye her zaman bizim için önemli bir ülke. Türkiye'de alüminyum pazarı hızla büyüyor. Biz de bu büyümeyle yeni fırsatlar içinde olacağız" dedi. 

72 BİN ÇALIŞANI VAR 

Dünyanın en büyük alüminyum üreticisi olan Rusal, uluslar arası pazarın yüzde 9'unu tek başına kontrol ediyor. 1932 yılında kurulan Moskova merkezli şirketin Avustralya'dan Nijerya'ya, İrlanda'dan Guyana'ya kadar 5 kıtada fabrikası var. 72 binden fazla çalışanı bulunan şirketin cirosu ise 11 milyar doların üstünde. 


İLKOKULU ANKARA'DA OKUDU

Rusal'ın sahibi Türkiye'yi yakından tanıyan Rus oligark Oleg Deripaska. Bir dönem serveti 30 milyar dolara yaklaşan ve Rusya'nın en zengin işadamı olan Deripaska, ülkesinde yaşanan kriz nedeniyle malvarlığını büyük ölçüde kaybetti. 5 milyar dolara yaklaşan serveti onu dünyanın en zengin 230'uncu işadamı unvanını verdi. İlkokulu Ankara'da okuyan Deripaska'nın babası İzmir'deki Petkim'in yapımında çalıştı. Deripaska, her yıl Bodrum'da tatil yapıyor. 
Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde