Merkel yakındı: Türkiye’ye yeterince sığınmacı gönderilmiyor

Merkel yakındı: Türkiye’ye yeterince sığınmacı gönderilmiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye topraklarından AB ülkelerine geçen göçmenlerin geri gönderilmesi ile ilgili rakamların yetersiz olmasından yakındı.

Merkel yakındı: Türkiye’ye yeterince sığınmacı gönderilmiyor
16px
24px
11.01.2019 09:45
ABONE OLgoogle

Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016’da imzalanan anlaşma gereğince, Türkiye kendi topraklarından AB ülkelerine geçen göçmenleri geri almayı taahhüt etmişti.

Ancak geri gönderme için sığınmacının Yunanistan’a yaptığı iltica başvurusunun sonuçlandırılması ve olumsuz yanıt verilmesi gerekiyor.

Yunanistan’daki kamplarda tutulan göçmenlerin kötü koşullarda yaşaması son dönemde AB içinde ciddi tartışma konusu oluyor. Yunanistan’ın başvuruları geç sonuçlandırması şikayet konusu.

Deutsche Welle’nin aktardığına göre, Atina’yı ziyaret eden Merkel, Yunanistan Başkakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Merkel yaptığı açıklamada, Türkiye ile varılan mutabakatının daha kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderilen mülteci sayısının yeterli olmadığını belirten Merkel, “Durumu iyileştirmek için Yunanistan ile yapıcı bir işbirliği içinde olacağız” dedi.

Toplamda dört milyon civarında göçmen barındıran Türkiye’de 3.5 milyonu aşkın Suriyeli bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde