Merhum İbrahim Çağlar'ın şirketlerinin başına kim geçti?

Merhum İbrahim Çağlar'ın şirketlerinin başına kim geçti?

İbrahim Çağlar’ın vefatından sonra Türkiye’nin yüz akı bu şirketlerin yönetiminde nasıl bir değişiklik olacağını merak ediyorduk.

Merhum İbrahim Çağlar'ın şirketlerinin başına kim geçti?
16px
24px
05.02.2018 13:39
ABONE OLgoogle

İbrahim Çağlar, 11 Aralık 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrasında 57 yaşında vefat etti. Ani ölümü iş dünyasını derinden etkiledi. Çağlar sıradan bir isim değildi. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Çağlar iki dönemdir İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı yapıyordu.

Kendisi çocukluktan bu yana ticaret hayatının içinde olan bir isimdi. Yedi yaşından aile şirketlerinde çalışmaya başlayan Çağlar, 18 yaşında liseyi bitirir bitirmez ilk şirketi Nurtop A.Ş.’yi kurarak patronluğa adım atmış. Tekstilci kimliğiyle bilinse de son yıllarda farklı sektörlerde öne çıktı.   İbrahim Çağlar'ın adı TOBB'da yaşayacak Geleneksel işinin yanına yeni işler eklemeyi ihmal etmedi. Enerji, gayrimenkul, haberleşme, teknoloji, gübre ve sağlık turizmi alanlarında şirketler kurdu. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Çağlar’a ait 12 şirket bulunuyor.

Ölüm Allah’ın emri, miras haktır. Çağlar’ın vefatından sonra Türkiye’nin yüz akı bu şirketlerin yönetiminde nasıl bir değişiklik olacağını merak ediyorduk. Bu değişiklik geçtiğimiz günlerde sicil kayıtlarına yansıdı. Çağlar’a ait şirketlerin yönetim kurulu başkanlığına avukat oğlu Mehmet Cenap Çağlar geldi.

Ablası Dilanur Duman ve annesi Nuran Nilgün Çağlar da şirket ortakları olarak yer aldılar. Çağlar ailesi dededen tüccar ve sanayici. Abi ve kardeşin annelerinin desteğiyle şirketleri daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Bu konuda gelişme olursa aktarmaya devam edeceğiz…

İbrahim Çağlar'ın oğlu Mehmet Çağlar ve ablası Dilanur Duman geçtiğimiz hafta TOBB İstanbul Hizmet Binası içerisindeki İbrahim Çağlar Toplantı Salonu açılışına katılmışlardı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, etkinliğin sonunda Çağlar'ın 1985 yılında ortağı olduğu ilk şirketin ticaret sicil gazetesinin orijinal nüshasını Çağlar'ın kızına ve oğluna takdim etti.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde