Melih Gökçek ile ATO Başkanı arasındaki randevu krizi büyüyor

Melih Gökçek ile ATO Başkanı arasındaki randevu krizi büyüyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e karşı ATO seçimini kazanan ATO Başkanı Gürsel Baran ile Gökçek arasında ‘randevu’ polemiği yaşanıyor.

Melih Gökçek ile ATO Başkanı arasındaki randevu krizi büyüyor
16px
24px
16.02.2017 13:20
ABONE OLgoogle

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan ilk açıklamada fuar alanı için şirket yönetim kurulu toplantısına üç kez katılmamakla suçlanan Baran, yaptığı açıklamada, Gökçek’ten randevu talebinin sonuçsuz kaldığını söylemişti. Yine bugün Büyükşehir’den yapılan açıklamada ise, “Randevu talebi, Baran’ın, ATO Başkanı olduktan sonra ziyaret etmek istemesiyle ilgilidir” denildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran arasında Akyurt’taki fuar alanı nedeniyle ‘randevu’ polemiği yaşanıyor. Fuar alanı için şirketin yönetim kurulu toplantısına 3 kez katılmayan ATO Başkan Gürsel Baran, katılmama mazeretlerini belirtirken 15 Şubat Çarşamba günü Hürriyet’e yaptığı açıklamada göreve gelir gelmez ilk randevuyu fuar alanı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten talep ettiklerini ancak randevu talebine cevap gelmediğini söylemişti.

Başkentte ATO ile Gökçek arasında ilginç kriz...

Belediyeden açıklama yapılmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörlüğü’nden bugün yapılan açıklamada ise Baran’a sert sözlerle yüklenilerek “ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Melih Gökçek’ten, Fuar alanı şirketiyle ilgili bir randevu istememiştir. Gürsel Baran’ın istediği ve Melih Gökçek’in karşılamadığı randevu talebi, Baran’ın, ATO Başkanı olduktan sonra ziyaret etmek istemesiyle ilgilidir” denildi. Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörlüğü’nden ATO Başkanı Gürsel Baran’a yönelik yapılan açıklama şöyle:

“Ankara’nın Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için kurulan şirketin yönetim kurulu toplantısına ard arda 3 kez katılmayan ATO Başkan Gürsel Baran, gazetelere yaptığı açıklamada, bu toplantılara katılmayış sebebini, Ankaralıları ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla tamamen doğru olmayan bir şekilde açıklamıştır. Şöyle ki; Birincisi, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Melih Gökçek’ten, Fuar alanı şirketiyle ilgili bir randevu istememiştir. Gürsel Baran’ın istediği ve Melih Gökçek’in karşılamadığı randevu talebi, Baran’ın, ATO Başkanı olduktan sonra ziyaret etmek istemesiyle ilgilidir.

Gürsel Baran’ın ileri sürdüğü ve doğru olmayan konulardan ikincisi, Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş Yönetim Kurulu toplantılarına katılmamasıyla ilgilidir. Gürsel Baran’ın, 3 kez art arda katılmadığı şirketin yönetim kurulu toplantılarının ilki ile ilgili öne sürdüğü gerekçe de doğru değildir. Çünkü bu toplantımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın TOBB’a yapacağı ziyaretin belli olmasından sonra, daha önce belirlenen saatten kaydırılarak saat 17.00’a alınmıştır. Gürsel Baran, toplantının saatinin kaydırılmasına karşın toplantıya katılmamıştır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti nedeniyle katılamadığını ileri sürmesi, gerçek dışıdır.

ATO Başkanı Gürsel Baran’ın, Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş Yönetim Kurulu toplantısının ikinci toplantısına ise toplantının gün ve saati önceden bildirilmesine karşın katılmamasıyla ilgili bir gerekçesi yoktur. ATO Başkanı Gürsel Baran’ın Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş’nin art arda katılmadığı 3. toplantı ise 13 Şubat 2017 tarihinde yapılmıştır. Zaten, Baran’ın bu son toplantıya katılmamasıyla ilgili bir mazereti ve beyanı da yoktur.

Görülüyor ki, Gürsel Baran’ın ileri sürdüğü gibi şirketin yönetim kurulu toplantılarına katılmamasıyla ilgili ileri sürdüğü gerekçeler doğru olmadığı gibi, mazeret olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın adını kullanması da ayrıca düşündürücü bir konudur. Diğer yandan, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın, Şirket’in Yönetim Kurulu toplantılarına katılmaktan imtina etmesi bir yanda dururken, hiçbir yönetim kurulu üyesine haber vermeden Akyurt’a gidip Fuar Alanı’nın gezerek basın için poz vermesi, kendi içinde başka hesaplar taşıdığının ayrı bir göstergesidir. Gürsel Baran, bir yandan ‘Bizim böyle tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok’ diyerek kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışırken, bir yandan da 5 sayfalık açıklamalar yaparak vaktini bu yönde harcaması ayrı bir çelişkidir. Gürsel Baran’ın yönetim kurulu toplantılarına katılmaması bahaneleri, ‘Yavuz Hırsız, Ev Sahibini Bastırır’ deyişini akıllara getirmektedir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde