Mehmet Barlas: Erdoğan zaten seçilecek, 24 Haziran’da seçmek en doğru tutum

Mehmet Barlas: Erdoğan zaten seçilecek, 24 Haziran’da seçmek en doğru tutum

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas'tan güne damga vuran yazı

Mehmet Barlas: Erdoğan zaten seçilecek, 24 Haziran’da seçmek en doğru tutum
16px
24px
20.06.2018 06:04
ABONE OLgoogle


Cumhurbaşkanı seçimi ilk turda sonuçlanmalıdır

Kaygan bir siyasi zeminde 24 Haziran'a doğru son sürat gidiyoruz. Aklı başında olan ve ideolojik saplantıları ile önyargılarını bir kenara koyabilen herkes, 24 Haziran sonrasında istikrarın ve huzurun egemen olmasını ümit ediyor.

Erdoğan en güçlü aday 

Lafı kıvırmanın ve kelime salatası yapmanın artık zamanı değil. Belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan en güçlü rakibinden bile iki kat fazla seçmen desteğine sahip. Bu gerçeğin ışığında Erdoğan'ın birinci turda yarışı kazanıp yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi aklın gereği ve ülkenin çıkarı doğrultusundadır.

Kararsız ortam 

Seçime uzanan ortamdaki kararsızlık, ekonomiyi kuşak altından yani dolar kurundan zaten vurmuştur. Petrol fiyatlarındaki hareketler cari açığı artırmakta, Amerikan Merkez Bankası'nın aldığı zecri kararlar ise doların değerini artırmaktadır.

İlk turda iş bitmeli 

Bu kararsızlık ortamını ikinci turun tarihi olan 8 Temmuz'a kadar uzatmak, beraberinde yeni kararsızlıklar getirebilir. Yani Erdoğan'ın zaten seçileceği gerçeğini akılda tutmak ve onu 24 Haziran günü yüzde 50'den fazla oy sahibi kılarak yeniden Cumhurbaşkanı seçmek en doğru tutumdur.

Mehmet Barlas’ın yazısı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde