Malezyalılar böyle bir hata yapar mı?

Malezyalılar böyle bir hata yapar mı?

TAV Havalimanları Holding, daha önce Sabiha Gökçen'in yüzde 40 hissesini elinde bulunduran Limak ile 285 milyon euroya el sıkışmıştı.

Malezyalılar böyle bir hata yapar mı?
16px
24px
25.10.2014 05:04
ABONE OLgoogle
Malaysia Airports Holdings, ön alım hakkını kullanarak İstanbul'un ikinci büyük havalimanı Sabiha Gökçen'in yüzde 40'lık hissesini Limak'tan almaya karar verdiğini açıklamıştı. Hisse devri gerçekleştiğinde Malezyalılar, Sabiha Gökçen'in tamamını sahip olacak.

Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding, daha önce Sabiha Gökçen'in yüzde 40 hissesini elinde bulunduran Limak ile 285 milyon euroya el sıkışmıştı. 

Dün yapılan açıklamada, Malaysia Airports Holdings'in de yüzde 40'lık hisse için 285 milyon euro ödeyeceği belirtilmişti.

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Malaysia Airports Holdings, bizim teklifin virgülüne kadar aynısını vermeleri lazım, yoksa alma hakları yok. Onun için inceliyoruz. Teklifin aynısını verdilerse biz taraf olmaktan çekileceğiz. Aynı teklifi verdiklerini düşünüyorum. Böyle bir büyük firmanın hata yapacağını zannetmiyorum. İstanbul'daki pozisyonumuzu kaybetmek istemediğimiz için böyle bir fiyat vermiştik. Demekki onlar da aynı fiyatı vermişler. Hayırlı olsun demekten başka bir şey yok" dedi.

Yurtdışında büyümeye devam edeceklerinin altını çizen Şener, şunları söyledi: "Masamızda bir sürü davet var. Hem servis hem ana şirketlerimizde büyümeye devam edeceğiz. TAV artık dünyada değişik bir yere gelmiş marka oldu. Verdiğimiz fiyatlar her yerde kabul görüyor."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde