Lolita şoku! Ünlü ismin yalısına şok baskın..

Lolita şoku! Ünlü ismin yalısına şok baskın..

İstanbul Polisi, Amram Ailesi'nin Sarıyer'deki yalısında tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili çalışma yaptı. Sosyete ve iş dünyasının tanınmış ailesinin evinde Osmanlı Dönemi'ne ait bazı tarihi eserler ele geçirildi.

Lolita şoku! Ünlü ismin yalısına şok baskın..
16px
24px
04.06.2018 15:15
ABONE OLgoogle

Paris’te bulunan sosyetik isim Lolita Amram’ın Sarıyer’deki yalısına baskın yapıldı. Evden 16 parça tarihi eser çıktı. Fransa’da olduğu için işlem yapılamayan Lolita Amram bugün Emniyet’e giderek ifade verdi. Lolita Amram'ın ihbar üzerine evinde bulunan tarihi eserlerle ilgili "Aile yadigarıydı. Durumları hakkında bilgim yoktu" dediği öğrenildi.

İstanbul polisi, sosyetenin önemli isimlerinden Lolita Amram'ın evinde tarihi eserler bulunduğu yönünde ihbar aldı. Ekipler, operasyon düğmesine bastı. Sahibi olduğu Falım ve First sakızlarıyla ünlü Intergum Grubu'nu 450 milyon dolara satan merhum işadamı Jak Amram'ın eşi olan Lolita Amram'ın Sarıyer'deki yalısına geçen hafta baskın yapıldı.

Baskın sırasında Paris'te bulunan Amram'ın evinden 16 parça tarihi eser çıktı. Yalıda ele geçirilen Osmanlı Dönemi'ne ait padişah miğferi, Osmanlı'ya ait 7 parça tarihi eser ile 7 adet kök boya çiniye el konulurken, yalı hizmetçisinin ifadesine başvurulduğu ortaya çıktı.

Çinilerin Eminönü'ndeki Yeni Cami'den 2007'de çalınan eserler olduğu bilgisine ulaşıldı. Tarihi eserler, incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, Paris'te olduğu için ifadesi alınamayan Lolita Amram'ın ifade için İstanbul Emniyeti'ne çağırıldığı açıklandı. Ele geçen eserlerin, inceleme sonrasında nereden geldiği belirlenecek.

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Lolita Amram,  işlemlerin ardından avukatlarıyla birlikte Emniyet’ten ayrıldı. Lolita Amram’ın ihbar üzerine evinde bulunan tarihi eserlerle ilgili “Aile yadigarıydı. Durumları hakkında bilgim yoktu”  dediği öğrenildi.

AMRAM AİLESİ KİMDİR?

Türkiye’nin en zengin aileleri arasında gösterilen Amram Ailesi, Falım sakızını da üreten İntergum firmasını, 2007’de 450 milyon dolara satmıştı. Amram Ailesi ayrıca Permatik ve Perma Sharp gibi markaların da 1990 yılına kadar sahipliğini yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde