Kocadon'a şok! CHP, Bodrum'dan aday göstermedi

Kocadon'a şok! CHP, Bodrum'dan aday göstermedi

CHP, 31 Mart yerel seçimleri için 16 belediye başkan adayını daha açıkladı.

Kocadon'a şok! CHP, Bodrum'dan aday göstermedi
16px
24px
07.02.2019 12:20
ABONE OLgoogle

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri için 16 adayın daha ismi belli oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun biri büyükşehir, 16 belediye başkanının daha açıkladı. Etimesgut’a Celal Çelik Maltepe’de Ali Kılıç aday oldu. Ordu’da ise Mustafa Adıgüzel aday gösterildi.

CHP’nin gösterdiği adaylar şöyle:

Adana-Karataş: Mehmet Yıldız

Ankara-Etimesgut: Celal Çelik

Antalya-Kaş: Hayri Süt

Hatay-Arsuz: Asaf Güven

Hatay-Kumlu: Rıfat Akkuyu 

Isparta-Yalvaç: Erkan Ünal

İstanbul-Maltepe: Alı Kılıç (Mevcut başkan)

İstanbul-Silivri: Özcan Işıklar (Mevcut başkan)

İzmir-Bayraklı: Serdar Sandal (Mevcut başkan)

Konya-Halkapınar: Ahmet Özkaya

Konya-Taşkent: Hilal Ülkü Küredi

Muğla-Bodrum: Mustafa Saruhan (Mevcut başkan Mehmet Kocadon aday gösterilmedi)

Muş-Bulanık: Fikret Hamarat

Ordu: Musafa Adıgüzel (Ordu milletvekili)

Samsun-Bafra: Kemal Bütüner

Şanlıurfa-Siverek: Mehmet Fatih Bucak

Mehmet Fatih Bucak, MHP’den aday adayıyken “Bir daha bucağın içinde bir tane başka levhalı araba görürsem, kendileri bilir, şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar” demişti.

Kocadon’dan ilk açıklama: Kırgın değilim

CHP'de yerel seçimlere 52 gün kala kritik 16 ilçenin daha başkan adayları açıklandı. Merakla beklenen ilçelerden biri de Bodrum'du. CHP, Bodrum'da Mehmet Kocadon yerine Mustafa Saruhan'ı açıkladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon karardan sonra yaptığı açıklamada kırgın olmadığını söyledi. Kocadon “Zaten aday değildim, genel başkanım istiyordu” dedi. Kocadon kararla ilgili şunları kaydetti:

“Ben siyasette dünkü çocuk değilim. Verilen kararı saygıyla karşılıyorum. Hayırlısı olsun. Genel Merkez böyle takdir etmiş, yorum bile yapmayız. Böyle şeyler beni kırmaz. 20 yıldır başkanlık yapıyorum. Eğer hatırlatmam gerekirse biliyorsunuz ki Bodrum'a aday olmamıştım ve dilekçem bile yoktu. Genel Başkanım rica ettiği için aday olabileceğimi söyledim. Bundan sonrası için şu anda herhangi bir düşüncem yok. Tabii ki başka partilerden teklifler var. Hepsine teşekkür ediyorum. Mustafa Saruhan zaten iyi bir arkadaşımız ve Yalıkavak Belediye Başkanlığını da başarıyla yaptı.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde