Kırşehir Şeker'i alan şirketle ilgili şok iddia: 5 yıldır faaliyette değil

Kırşehir Şeker'i alan şirketle ilgili şok iddia: 5 yıldır faaliyette değil

Kırşehir şeker fabrikası satılırken, fabrikayı satın alan şirketle ilgili olarak bir iddia dikkat çekti...

Kırşehir Şeker'i alan şirketle ilgili şok iddia: 5 yıldır faaliyette değil
16px
24px
08.04.2018 07:48
ABONE OLgoogle

Ankara’daki Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda, Cuma günü Kırşehir şeker fabrikası için bir ihale düzenlendi.  

Kırşehir Şeker Fabrikası için 11 firma teklif verirken, kapalı zarf aşamasının ardından da dört elemeli tur yapıldı. 

Bu fabrika için ihaleyi, 325 milyon lirayla Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. kazandı.   Bor ve Kırşehir şeker fabrikası ihalesini kimler kazandı?

Kırşehir Şeker Fabrikası satılırken, fabrikayı satın alan şirketle ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Fabikayı, 325 milyon liraya devletten satın alan işletmenin, naylon şirket olduğu ileri sürüldü.

5 YIL HİÇBİR FAALİYETTE BULUNMADI

Çanakkele'nin yerel bir sitesi olan Çanakkale'nin Sesi'nden Taner Arçukoğlu'nun haberine göre, 2013'ün Mart ayında kurulan şirketin, 300 bin lira sermayesini 1000 paya bölerek, sıfır riskle hareket ettiği belirtildi.

5 yıl boyunca hiçbir faaliyette bulunmayan şirket, her ay ve her yıl zorunlu olan vergileri öderken, hiçbir kazancının olmadığı iddia edildi.

5 yıl hiçbir faaliyet göstermeyen şirketin, 5. yılında, 300 bin lira sermaye ile 325 milyon liralık fabrikayı satın alması dikkat çekti.

Öte yandan, şirketin sahibinin İsmail Doğan olduğu belirtilirken, Doğan'ın tam olarak ne iş yaptığı da bilinmediği ifade edildi.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren veya yeni kurulan ticari işletmeler Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanır. İşte 2013 yılında gazetede yer alan, Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde