Kılıçdaroğlu: Kartal'da çöken binaya Erzurum belediye başkanı izni verdi

Kılıçdaroğlu: Kartal'da çöken binaya Erzurum belediye başkanı izni verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Kartal ilçesinde geçen hafta çöken ve 21 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan binanın yapımına AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in izin verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Kartal'da çöken binaya Erzurum belediye başkanı izni verdi
16px
24px
12.02.2019 14:43
ABONE OLgoogle

Partisinin TBMM grup toplansında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "82 milyonun hakkı ve hukuku için, adalet için yürüdüm. Eğer bir haksızlık karşısında susarsanız dilsiz şeytan olursunuz. Bizim inancımızda, ahlakımızda dilsiz şeytan olmak yoktur. Dilsiz şeytan asla olmayacağız" dedi.

Kartal'da geçen hafta çöken 8 katlı bina hakkında çok şey bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İsteriz ki ülkemizde acı bir olay yaşanmasın ama Kartal'da bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. ?İmar affı çıkarıyorlar. İmar affını sağlam binalara çıkar. Neden çürük binaları imar affı kapsamına alıyorsun? Bir de iftira atıyorlar ki Kartal Belediye Başkanımız olay yerine gitmemiş. Hayır Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin."  Kartal'da yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e yükseldi

'İSTANBUL'U TESCİLLİ TABUT HALİNE GETİRDİLER'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

— Mazlumun, fakirin, fukaranın hakkını aramak zorundayız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye'ye barış gelir, huzur gelir, bereket gelir.

— Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak. 99 depreminin üstünden 20 yıl geçti. 20 yılda İstanbul'da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İstanbul'u tescilli tabut haline getirdiler. 

 

'CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA OLACAK'

- Oy versin vermesin, vatandaşı baştacı edeceğiz. Oy vermeyen vatandaşa da hizmet götüreceğiz. CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde okulu uzak olan her çocuk okula servisle gidecek ve ailesinin cebinden tek kuruş servis parası çıkmayacak. CHP'li belediyelerde asgari ücret 31 Mart sonrası 2200 lira olacak. 

— Biz bunları zaten yapıyoruz, isteriz ki bütün belediyelerde yapalım. İstanbul'un trafik sorununu çözemeyiz diyenler o zaman neden adaysınız? Ekrem İmamoğlu ile hepsini çözeceğiz.

FETTAH TAMİNVE'YE DOKUNAMADI

— FETÖ ile irtibatlı üniversitelerin tamamı kapatıldı. Ancak Fettah Tamince'nin üniversitesine kimse dokunamadı. Fettah Tamince'yi protokol masasına ben mi oturtuyorum o mu? Ben mi koruyorum Tamince'yi o mu koruyor?

— Taşeron işçisini ilk biz dile getirdik. Sonra baktılar ki taşeron işçileri CHP'ye oy verecek,kadroyu çıkardılar. Binlerce kadrosuz işçi var. Son kalan taşeron işçisi kadro alıncaya kadar yanlarında olacağız, taşeron sorununu dile getirmeye devam edeceğiz.

'KAVALA, DÜZKAN, KOZAĞAÇLI HANGİ GEREKÇEYLE HAPİSTE?'

- Osman Kavala, Ayşe Düzkan, Selçuk Kozağaçlı hangi gerekçeyle hapiste? Birileri istedi diye. Eren Erdem hangi gerekçeyle hapiste? Bir mahkeme Eren Erdem'in tahliyesine karar veriyor. Savcı itiraz ediyor, o mahkeme de oy çokluğuyla tutuklanmasına karar veriyor. 50'nin üstünde dosyayı kısa sürede okuyup tahliyesine engel oluyorlar. 

— Aradan 1 ay geçiyor, tahliyesine karar veren mahkemeye dilekçe veriyor avukatı, tahliye eden hakimler bu sefer diyor ki hayır tutuklanması lazım. Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Verdiği kararın arkasında durma yürekliliği göstermemek adalet midir? 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde