Kılıçdaroğlu: Asla koltuk sevdam yok

Kılıçdaroğlu: Asla koltuk sevdam yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asla koltuk sevdam yok" dedi.

Kılıçdaroğlu: Asla koltuk sevdam yok
16px
24px
13.08.2018 04:48
ABONE OLgoogle

24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası partisinde olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asla koltuk sevdam yok" dedi.

Hürriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den bir kurultay hamlesi beklemediğini söyledi.

Özbey'in "Kemal Bey, anımsarsınız; son kurultayın ardından ilk röportajınızda 'Muharrem İnce benim sevdiğim bir arkadaşımdır' demiştiniz bana. Hala öyle mi?" sorusunu "Elbette. Bir kişinin belli bir demokratik mücadele vermesini yadırgarsanız doğru olmaz. Muharrem Bey benim dün de arkadaşımdı, bugün de arkadaşım, yarın da öyle olacak" diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen 'koltuk savdalısı' eleştirilerine de şöyle yanıt verdi:

"Asla genel başkanlıktan ayrılmayacağım gibi bir düşüncem olmadı. Dolayısıyla asla bir koltuk sevdam yok. Koltuk sevdam sadece siyasette değil, bürokraside de olmadı hiçbir zaman. Bürokraside her koltuğa talep üzerine geldim, buraya da öyle. Ama şöyle bir özelliğim var; bulunduğum koltuğun hakkını vermeye çalışırım. Bunun yeterliliği tartışılabilir ama en azından ben çalışırım.

"Genel Başkanı olduğum parti bu ülkede, 24 Haziran öncesi önemli bir değişikliğe imza attı. Asla bir araya gelemez diye düşünülen siyasi partiler bir araya geldi. Bunun temelinde yatan hedef şuydu: Siyaset Türkiye'de inanç, etnik kimlik ve yaşam tarzı üzerinden gidiyordu. Biz bunu buradan söküp, demokrasi eksenine oturtmaya çalıştık. Bizim demokrasiye yaptığımız katkıyı kimse yapmamıştır. Bu eksen aynı zamanda daralan Kuvayi Milliye damarının genişletilmesidir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde