Kıbrıs'ta kritik ihale oyunu

Kıbrıs'ta kritik ihale oyunu

2017 yılında bölgede ciddi bir gerilime sebep olması beklenen üçüncü tur ruhsat ihalesi için geri sayım başladı. Güney Kıbrıs-Yunanistan ve İsrail bölgesel enerji kaynakları için bugün masaya oturacak

Kıbrıs'ta kritik ihale oyunu
16px
24px
08.12.2016 15:10
ABONE OLgoogle

Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki parsellerde 3’üncü tur ruhsat ihalesi için geri sayım başladı. En geç bir hafta içerisinde, 3’üncü tur ihale çerçevesinde 6, 8 ve 10 numaralı parsellere talip olan şirketler belli olacak.

ARAŞTIRMA BAŞLADI

Dünyadaki en yeni özel araştırma gemisi Norveçli PGS şirketine ait “Ramform Tethys” Rum karasularında sismik araştırmaya başladı. Şubat ortasına kadar bölgede sürecek olan sismografik araştırma, 10 numaralı parselin tamamıyla 5, 6, 7 ve 11 numaralı parseli kapsıyor.

İSRAİL’İN GÖZÜ ÇÖZÜM SÜRECİNDE

İsrail Başbakanı Netanyahu ve hükümeti bölgede politik denge olmasını istiyor ve Kıbrıs sorununun çözülmemesi halinde bunun kolay olmadığını ifade ediyor. Enerji politikaları yeniden şekillenirken, Netanyahu süreçle ilgili Nikos Anastasiades’ten bilgilendirme istedi.

RMMO DEVRİYE GEMİSİ ALIYOR

Rum yönetimi tarafından yapılan girişimler, KKTC ve Türkiye tarafından ciddi şekilde eleştirilirken, kısa süre önce Türkiye donanma gemilerini bölgeye göndermeyi gündeme getirmişti. RMMO ise, en geç Kasım 2017’ye kadar ilk açık deniz devriye gemisini almak için kolları sıvadı.

haberkibris.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde