Kayyımlara 24 Bin Lira daha: Toplam maaş 91 Bin TL

Kayyımlara 24 Bin Lira daha: Toplam maaş 91 Bin TL

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding ile organik bağlı bulunduğu tespit edilen 12 şirkete daha kayyum atandı.

Kayyımlara 24 Bin Lira daha: Toplam maaş 91 Bin TL
16px
24px
12.02.2016 14:11
ABONE OLgoogle
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca oluşturulan yetkili kurul ile holdinge atanan kayyumların incelemeleri sonucunda, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu belirlenen 12 yeni şirket daha tespit edildi.

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğince, tespit edilen 12 şirkete kayyum atandı. Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 46 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 12 şirkette de görev yapacak.

Karara göre, sağlık, eğitim ve teknik gibi alanlarda faaliyet gösteren İstanbul'da 8, Ankara'da 2, İzmir ve Samsun'da da birer şirkete kayyum ataması yapıldı. Eski yöneticilere görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından 7 kayyum görevlerine başladı.

Kayyum ataması yapılan şirketlerden ikisinin Mizan Eğitim Kurumları ve Sema Eğitim Kurumları olduğu öğrenildi. Bünyesinde Coşkun ve Nilüfer Okulları, çeşitli anaokulları, FEM ve Anafen dershanelerinin de bulunduğu 50'ye yakın okul ve yurt barındıran iki şirkete de "FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" iddiasıyla kayyum ataması yapıldığı kaydedildi.

ŞİRKET BAŞINA İKİ BİN LİRA, TOPLAM 91 BİN LİRA

Öte yandan hakimlik, kayyumlara şirket başına ikişer bin lira maaş ödenmesine karar verdi.

Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 58'e yükseldi.

Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe kasımda 7 kayyım atanmıştı. Oysa, toplam aylıkları 67 bin lirayı bulan kayyımlara 12 şirket için 24 Bin Lira daha maaş verilecek. Böylelikle kayyımların maaşı toplam 91 Bim TL'ye çıkacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde