Kaymakamı şehit eden Derik bombacısı AKP'den aday adayı olmuş!

Kaymakamı şehit eden Derik bombacısı AKP'den aday adayı olmuş!

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edildiği bombalı saldırının ‘beyni’ olarak açıklanan kaymakamlığın yazı işleri müdürü Tahsin E.’nin son yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Kaymakamı şehit eden Derik bombacısı AKP'den aday adayı olmuş!
16px
24px
21.11.2016 09:54
ABONE OLgoogle

Tahsin E.'nin başvuru formundaki "aday gösterilmesem bile AKP için canla başla çalışmaya söz veriyorum" ifadeleri dikkat çekti.

10 Kasım'da Mardin Derik'te ilçe kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün (35) şehit edildiği bombalı saldırıya ilişkin flaş bir detay daha gün yüzüne çıktı. Bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve saldırıdan 2 gün sonra gözaltına alınan Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tahsin E.'nin 14 Mart 2014'deki yerel seçimlerde ilçe belediyesi için AKP'den belediye başkan aday adayı olduğu öğrenildi. Tahsin E.'nin parti tarafından aday gösterilmeyince de yeniden görevine döndüğü ortaya çıktı.

İşte Derik Kaymakamı'nı şehit eden o hain

Son bir buçuk yıldır yeniden hortlayan ve Güneydoğu başta olmak üzere yurdun dört bir yanını alev alev yakan bölücü terör, 10 Kasım'da kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. 35 yaşındaki Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk bir yıldır görev yaptığı ve son iki aydır da ‘kayyum belediye başkanı' olarak görevlendirildiği Mardin'in Derik ilçesinde, en yakın çalışma arkadaşlarının ihanetine uğradı.

Paket süsü verilerek kargoyla gönderilen ve odasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Safitürk, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Türkiye'nin PKK terörüne kurban verdiği ikinci kaymakam olan Safitürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, babası Asım Safitürk'ün namazını kıldırdığı cenaze töreni sonrası memleketi Sakarya'nın Arifiye ilçesinde toprağa verildi.

Saldırıdan sonra seferber olan Emniyet güçleri de cenaze töreninin yapıldığı gün operasyona başladı. Aralarında, şehit kaymakamın cenaze törenine de katılan Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tahsin E.'nin de bulunduğu çoğu kaymakamlık ve belediye çalışanı 71 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar ve soruşturma ile ilgili bilgi veren Mardin Valisi Mustafa Yaman da, hain saldırıda kullanılan bombanın kargo ile getirildiğini ve 8 Kasım’da Kaymakamlık binasına getirilerek makama yerleştirildikten sonra, 10 Kasım’da Tahsin E. ve belediye çalışanı V.E. tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığının değerlendirildiğini söyledi.

Şehit olmasa Derik zeytinini dünyaya tanıtacaktı

AKP ADAY ADAYI ÇIKTI!

Resmi makamlarca saldırının beyni olarak nitelendirilen Tahsin E. ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Tahsin E.'nin 30 Mart 2014'de yapılan yerel seçimlerde AKP'den Derik Belediyesi başkan adayı olmak için 18 Ekim 2013 tarihinde, görevinden istifa ederek AKP Derik İlçe Teşkilatı’na başvurduğu, yani AKP'den aday adayı olduğu öğrenildi. Tahsin E'nin aday gösterilmemesi üzerine de yasal hakkını kullanarak yeniden görevine döndüğü belirlendi. Tahsin E.'nin başvuru formunda da aday gösterilmese dahi AKP için canla başla çalışacağını beyan ettiği gözlendi.

 İŞTE TAHSİN E.'NİN 2013'TEKİ BEYANI

“Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. İlçemizin en temel sorunlarından yıllardır göz ardı edilen başta imar sorunu olmak üzere konut, işsizlik, sanayi, ulaşım, çevre ve içme suyu gibi temel alt ve üst yapı sorunlarını, kalifiye personel gibi ekip ruhunu taşıyan teknik ve idari personel aracılığıyla şeffaf belediyecilik anlayışı ve yıllardır kamuda edindiğim bürokratik deneyimlerim ile Ak Parti'nin misyon ve vizyonuyla yerel yönetimdeki üstün başarısıyla birleştirerek çözüme kavuşturmaktır. Benim adaylığım kabul edilirse veya edilmezse dahi, belediye seçimlerinde partimizin aday göstereceği kim olursa kendim adaymışım gibi Ak Parti için canla başla çalışacağıma, burada huzurunuzda söz veriyorum.”

‘EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞTÜK HAİN ÇIKTI'

Öldürülen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün eşi Ayşegül Safitürk, “Ekmeğimizi bölüştük hain çıktı. Eşim çok büyük hainliğe kurban gitti” dedi.

Önceki gün gazetecilere konuşan Ayşegül Safitürk, eşine yönelik saldırının tanıdıkları kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: “Eşim yoğun bakımdayken hastanede büyük bir kalabalık ve üzüntü vardı. Tahsin Bey (gözaltına alınan Derik Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E.) de oradaydı ‘Tahsin Bey ne yapacağız şimdi' dedim. O ise ‘Onu koruyamadık yenge hanım' diyerek hıçkırıklara boğulup, ağladı. Eşimin şehit olduğu bilgisi geldi. Cenazemizi defnetmek için Sakarya'ya geldiğimizde cenaze töreninde yine Tahsin Bey vardı. Orada da ‘Ne oluyor Tahsin Bey' dedim. ‘Kendimi patlatırım onun saçının teline bir zarar gelmesini istemem' dedi. Sonra öğrendim ki patlayıcıyı koymuş. Uzaktan patlatılmasını sağlamış. Bu büyük bir acı. Eşimin, insanlara olan güvenini, insan sevgisini, zarafetini, iyi niyetini bilen, onu yakından tanıyan birilerinin bu hain saldırıyı yapması ikinci kez içimi yaktı. İkinci acıyı bana yaşattı. Hala içim acıyarak ‘Bey' diyorum. Ne diyeceğimi bile bilmiyorum.”

Deniz Ayas/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde