Kasımpaşa, Galatasaray'ı liderlikten indirdi

Kasımpaşa, Galatasaray'ı liderlikten indirdi

Süper Lig 22. hafta maçında Kasımpaşa, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Aslan 1 hafta kaldığı liderlik koltuğunu kaybetti. Galatasaray, ligdeki son 7 deplasmanında 6. mağlubiyetini aldı.

Kasımpaşa, Galatasaray'ı liderlikten indirdi
16px
24px
18.02.2018 17:59
ABONE OLgoogle

Süper Lig 22. hafta maçında Kasımpaşa, Galatasaray'ı ağırladı. Haftaya lider giren Aslan, Paşa'ya 2-1 mağlup olarak 44 puanda kaldı ve zirveyi Trabzonspor'u 1-0 yenerek puanını 46'ya yükselten Başakşehir'e bıraktı.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Bafetimbi Gomis, seyircileri korkuttu. Ceza sahası içinde bir anda yerde kalan Bafetimbi Gomis baygınlık geçirdi. Sedyeyle oyun dışına alınan Gomis, bir süre sonra ayağa kalktı ve oyuna dahil oldu.

Galatasaray, mücadelenin 37. dakikasında Garry Rodrigues'in şık golüyle öne geçti: Ryan Donk'un orta alanın sağ tarafından gönderdiği uzun pas ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Garry Rodrigues ceza sahasına girdi. Tecrübeli oyuncu, topu sağ tarafına çekerek sağ ayağı ile harika bir şut çıkardı ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelerle buluşturdu.

Kasımpaşa, ilk yarının uzatma dakikalarında penaltı kazandı: Bernard Mensah sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve altıpas sağ çaprazında rakibi Serdar Aziz'i geçmek isterken yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya doğrudan beyaz noktayı işaret etti. Mbaye Diagne penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı yerden sağ köşeye gönderdi ve takımı için beraberliği sağladı.

İlk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da karşılıklı ataklar yaptı. 80. dakikada Koita, maçın skorunu belirledi: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Olivier Veigneau ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Altıpas çizgisi önünde yaşanan karambolden sonra arka direğin hizasındaki altıpas çizgisinin gerisinde topu önünde bulan Bengali Koita bekletmeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

90+4'te karambolde Galatasaray, Gomis'le gole yaklaştı, Veigneau topu çizgiden çıkardı.

Karşılaşma Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Kasımpaşa, bu galibiyetle puanını 29'a yükseltti. Haftaya lider giren Galatasaray, 44 puanda kaldı; son 7 deplasman maçında 6. mağlubiyetini alarak koltuğu kaybetti.

STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Cevdet Kömürcüoğlu

KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Veysel Sarı, Omeruo, Ben Youssef, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Mensah (Dk. 80 İlhan Depe), Trezeguet (Dk. 90+4 Ahmed Ildız), Koita, Diagne (Dk. 71 Eduok)

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar Aziz (Dk. 46 Eren Derdiyok), Maicon, Nagatomo, Donk, Tolga Ciğerci, Feghouli (Dk. 59 Sinan Gümüş), Selçuk İnan (Dk. 82 Yasin Öztekin), Rodrigues, Gomis

GOLLER: Dk. 37 Rodrigues (Galatasaray), Dk. 45+3 Diagne (Penaltıdan), Dk. 80 Koita (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR: Dk. 17 Nagatomo, Dk. 49 Tolga Ciğerci, Dk. 79 Rodrigues (Galatasaray), Dk. 36 Veigneau, Dk. 55 Sadiku, Dk. 90+1 İlhan Depe, 90+5 Koita (Kasımpaşa)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde