Kasaplıktan BİST'e! Nusret 5 yılda neredeen nereye...

Kasaplıktan BİST'e! Nusret 5 yılda neredeen nereye...

Kasaplıktan gelen Nusret Gökçe şimdi restoranını borsaya açmaya hazırlanıyor. Nusret'in son yıllarda geçirdiği değişim Vedat Milor'a 2012 yılında verdiği röportaj ile 2016 yılında verdiği röportaj arasındaki farktan belli oluyor.

Kasaplıktan BİST'e! Nusret 5 yılda neredeen nereye...
16px
24px
20.01.2018 09:00
ABONE OLgoogle

Tuz dökme hareketiyle Türkiye'de olduğu kadar, dünyada da oldukça ünlenen Nusret Gökçe'nin ortağı olduğu Nusr-Et restoranının halka arz edileceği iddia edildi. Haberde ayrıca Nusret'in yanı sıra Zuma restoranının da halk arz edilmesi yönünde bir düşünce olduğu belirtildi.

KARADAĞ ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ yaptığı açıklamada Nusr-et'i borsaya davet etmişti. Karadağ şu açıklamada bulunmuştu:

Nusret küçücük bir işletme. Şu an başarılı bir şekilde gidiyor. Bir adım sonrasında da borsaya gelmek isterse gelebilir. Çünkü yeterli kurumsallık ölçeğini yakalamış olacak. Biz klasik Nusret, orada küçük bir işletmeyken onu borsa şirketi yapsak, yeterinden fazla da fon sağlasak bu başarıyı sağlayamazdı

TOPLAM 11 RESTORAN VAR

Geçtiğimiz yıl sonuna doğru Nusr-Et Steakhouse ABD'de ilk restoranını Miami'de açmıştı. Şimdi New York'daki restoranın çalışmalarına başlayan Nusret Gökçe, buradaki her bir restoran için 6 milyon dolar yatırım yapıldığını açıkladı.

Steakhouse ve burger konsepti ile şu anda Türkiye'de 8, Birleşik Arap Emirlikleri'nde iki ve Amerika'da 1 olmak üzere toplam 11 restoranında misafirlerini ağırlıyor.

2012 yılında Doğuş Grubu bünyesindeki Dream çatısı altına giren Nusr-ET markası, bu tarihten itibaren hem şube sayısını arttırdı hem de yurtdışı açılımı için düğmeye bastı.

Yaklaşık 1 yıl önce Amerika'da tanıtım çalışmalarına başlayan Nusret Gökçe, özellikle “Saltbae” hastagi ile ses getirdi. Bu sayede sosyal medya milyonlarca takipçiye ulaşan Nusret, daha ABD'de restoran açmadan meşhur oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde