Kardak gazisi Afrika'yı nasıl fethetti?

Kardak gazisi Afrika'yı nasıl fethetti?

Kardak krizi sırasında yaralanarak malulen emekli olan Ahmet Çetin, güvenlikçi olarak girdiği iş hayatında zirveye çıktı.

Kardak gazisi Afrika'yı nasıl fethetti?
16px
24px
13.02.2013 07:28
ABONE OLgoogle

Kardak krizi sırasında yaralanarak malulen emekli olan Ahmet Çetin, güvenlikçi olarak girdiği iş hayatında zirveye çıktı. Çetin'e ait şirket Mogadişu Havalimanı ihalesini kazandı.

Türkiye ile Yunanistan'ı 1996'da savaşın eşiğine getiren Kardak krizi, mucize bir şirket yarattı. Krize müdahale ederek adaya Türk bayrağı diken 12 SAT komandosundan biri olan Ahmet Çetin'in başarı hikâyesi Somali'ye kadar uzandı.

Kardak operasyonları sırasında 5 komandonun şehit olmasına yol açan Sikorsky kazasından yaralı kurtulan Çetin, malulen emekli olduktan sonra başarılı bir işadamı oldu. Öyle ki Çetin Grup, Somali'deki uluslararası Mogadişu Havalimanı ihalesini kazandı. Havalimanının 20 yıllık işletim hakkını da alan firmanın Kara Kıta'daki başarısı Somali ile sınırlı değil. Afrika ve Ortadoğu'da kritik bölgelere sefer düzenleyen THY uçaklarının ve devlet kademesinin güvenliği de Çetin'e emanet edildi.

5 BİN 500 KİŞİYE İŞ
Kaza sonrası iki yıla yakın bir süre tedavi gören Çetin, iyileştikten sonra Tekirdağ Çerkezköy'deki bir fabrikada güvenlik personeli olarak işe başladı. Kısa süre sonra gösterdiği performansla dikkat çeken Çetin, aynı fabrikada güvenlik amiri oldu. Ancak komando Çetin'e bu kariyer yeterli gelmedi. Bir gün ani bir kararla işinden istifa ederek kendi şirketini kurdu. Disipliniyle bölgede tanınmaya başlayan Çetin, kısa sürede birçok şirkete dışarıdan güvenlik hizmeti verdi. Daha sonra farklı alanlara da yatırım yaparak faaliyetlerini Çetin Grup çatısında toplayan Kardak gazisi, bugün kozmetikten inşaata, tekstilden bilişime kadar birçok alanda 5 bin 500 kişiye istihdam sağlayan bir deve dönüştü.

TEKİRDAĞ'DA VERGİ REKORTMENİ
 Ahmet Çetin, Tekirdağ genelinde son iki yılda vergi rekortmenleri sıralamasında üstlerde yer alıyor. Bunun kendisi için gurur verici bir durum olduğunu söyleyen Çetin, "Vergi vermek devletimize karşı önemli bir sorumluluğumuz" dedi.
 
DAVUTOĞLU'NU DA O KORUDU
 Türkiye 'nin en büyük güvenlik şirketlerinden birini hayata geçiren Ahmet Çetin, devlet kademesinin en kritik seyahatlerinde de söz sahibi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Afrika ve Ortadoğu'daki birçok gezisinde güvenliği Çetin'in şirketi sağlıyor.
 
AFRİKA'YA AÇILAN KAPI OLACAĞIZ
Somali Havalimanı'nın bir Türk firması tarafından işletilmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Ahmet Çetin, "Bu ülke Doğu Afrika pazarını tamamen Türkler'e açacak. Hedefimiz önümüzdeki dönemde bölgenin en büyük şirketi olmak" dedi. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: "Başta Türk Hava Yolları olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı markaya hizmet veriyoruz."

Metin Can/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde